Delaware Consulting opent kantoor in Dubai, 1e in Midden-Oosten

26 februari 2016 Consultancy.nl

Enkele maanden sinds de uitbreiding naar Hongarije, Maleisië en Brazilië, heeft Delaware Consulting ook een nieuw kantoor geopend in het Midden-Oosten. Het nieuwe kantoor is gevestigd in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en van hieruit wil het van oorsprong Belgische IT-adviesbureau een stevige voet aan de grond krijgen in de regio.

Met meer dan 1.000 werknemers in meer dan tien landen is Delaware Consulting een van de grotere aanbieders van IT-oplossingen en technologie consulting diensten ter wereld, die werkt op basis van technologieplatformen van Microsoft, SAP en OpenText. Het consultancybureau heeft ambitieuze doelstellingen voor de komende vijf jaar, die onderdeel uitmaken van zijn recent ingezette strategische groeiplan (‘strategic growth plan 2020’), met internationale uitbreiding als een van de belangrijkste onderdelen. Zo breidde Delaware Consulting in het derde kwartaal van 2015 zijn footprint uit naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest en in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Een aantal maanden later volgde ook een nieuw kantoor in Latijns-Amerika, in São Paulo, Brazilië.

Onlangs zette het van oorsprong Belgische IT adviesbureau zijn wereldwijde uitbreiding voort met een nieuw kantoor in Dubai, een van de grootste steden in de Verenigde Arabische Emiraten. Francis Veldeman is aangesteld om de nieuwe activiteiten in het Midden-Oosten te gaan leiden. Veldeman heeft veel ervaring in de adviesbranche, en werkt sinds 2012 voor Delaware, nadat hij de overstap maakte van Adecco, waar hij dienst deed als Algemeen Directeur. Daarvoor werkte hij onder meer als Vice President van ERP-gigant Oracle en als CFO EMEA voor DHL.

Delaware besloot het nieuwe kantoor in Dubai te openen nadat er een aantal nieuwe klanten waren bijgekomen in de regio, waar duidelijk veel interesse is voor het technologieportfolio van de dienstverlener. “In 2020 organiseert Dubai de wereldtentoonstelling. We gaan ervan uit dat er dan veel vraag zal zijn naar projecten met geavanceerde technologieën waar wij onze ervaring kunnen inbrengen”, zegt Philippe Dendievel, Chairman van de nieuwe tak in Dubai.

Veldeman geeft aan dat Delaware Consulting in Dubai zijn volledige aanbod aan diensten voor klanten in het Midden-Oosten beschikbaar zal stellen, inclusief proposities als digital en mobiele oplossingen, customer experience, informatiemanagement, big data en ERP. “Ondersteund door onze lange termijn partnerships met technologieleiders zoals SAP, OpenText, Microsoft en Sitecore, biedt Delaware organisaties in het Midden-Oosten een uitgebreid dienstenpakket aan”, aldus Veldeman. In de komende maanden ligt zijn focus op het uitbouwen van de nieuwe uitvalsbasis met lokale consultants en het kennismaken met de eerste groep klanten.

Nieuws

Meer nieuws over