Delaware Consulting neemt Across Technology over

09 oktober 2015 Consultancy.nl

Wereldwijde ICT dienstverlener Delaware Consulting heeft Across Technology overgenomen. Door de strategische samenwerking vergroten de twee ICT organisaties hun slagkracht op het snijvlak van dienstverlening en communicatie. “Dit samengaan versterkt onze bestaande diensten rond strategische consulting en digitale transformatie. We bieden onze nieuwe collega’s sterkere groeimogelijkheden aan, op een meer internationaal platform”, aldus Geert Scheipers, Partner bij Delaware Consulting, over de gesloten overeenkomst.

Met ruim 1.100 professionals in 21 vestigingen verspreid over Europa, Azië en Amerika, is Delaware Consulting een internationaal consultancybureau dat met zijn brede spectrum aan ICT oplossingen en diensten klanten ‘helpt met het duurzaam versterken van hun concurrentiepositie’. Het ICT adviesbureau is SAP*-, Mirosoft- en OpenText partner en biedt diensten rondom drie pijlers: operational excellence, business insights en customer experience. Delaware Consulting werd in 2003 opgericht door Luc Van Aelbroeck, Jan Delaere en Peter Oyserman als een onafhankelijk partnership met 124 consultants.

De afgelopen jaren groeide de van oorsprong Belgische ICT dienstverlener sterk en breidde zijn activiteiten uit in onder meer de VS, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, China en Singapore. Daarnaast kende Delaware Consulting diverse fusies en overnames met (internationale) branchegenoten, waarbij de strategische fusie met management consultancybureau B&M en de overname van Getronics Collaboration business – beiden in 2012 – de belangrijkste recente voorbeelden vormden.

Fusie, Delaware & Across Technology

Anno 2015 zet Delaware zijn groeipad door en maakte recentelijk kenbaar een overeenkomst te hebben bereikt met ICT branchegenoot Across Technology, voor de overname van alle aandelen. Across Technology, onderdeel van Across Group, werd in 2009 opgericht door technologiedisruptie-guru Peter Hinssen. Het bedrijf heeft ongeveer honderd consultants in dienst die zich richten op strategische innovatie, marketing en IT strategie. De consultancy-activiteiten van het bedrijf spitsen zich toe op het duurzaam verbinden van alle medewerkers en de technologie met de missie van zijn klanten. Across Technology focust zich op het adviseren van de CEO en belangrijke ondersteunende functies zoals de CIO, de HR Manager en de Chief Marketing Officer. 

Om zich op het vlak van HR te versterken, nam Across Technology vorig jaar Engenia Consulting over. Across Technology is georganiseerd in twee afdelingen, Transformatie en Communicatie en telt vijftien medewerkers. De aangeboden diensten situeren zich op het vlak van strategische ondersteuning, geïntegreerd transformation management, change management, content marketing en interne (change)communicatie.

Zowel Delaware Consulting en Across Technology spreken met het oog op de gesloten overeenkomst van een win-win situatie. Ludo Van den Kerckhove, managing partner van Across Technology en verantwoordelijk voor de afdeling Transformatie: “Deze samenwerking stelt ons in staat met onze strategische diensten nog meer leden van de C-suite te bereiken. Tegelijk kunnen de methodologieën die wij ontwikkelden voor HR en IT door Delaware Consulting toegepast worden op andere domeinen.” José Delameilleure, managing partner van Across Technology en verantwoordelijk voor de afdeling Communicatie vult aan: “Onze diensten in content marketing betekenen een belangrijke versterking voor de activiteiten van Delaware Digital. Anderzijds sluiten onze change communicatiediensten perfect aan bij de implementatieprojecten van Delaware Consulting.”

Ludo Van den Kerckhove, José Delameilleure, Peter Hinssen, Geert Scheipers

Geert Scheipers, partner bij Delaware Consulting wijst tenslotte op het complementaire karakter van beide partijen en de versterking van elkaars dienstverlening: “Er is een sterke complementariteit tussen Across Technology en Delaware Consulting. Dit samengaan versterkt onze bestaande diensten rond strategische consulting en digitale transformatie. We bieden onze nieuwe collega’s sterkere groeimogelijkheden aan, op een meer internationaal platform. Een van onze sleutelwoorden is ‘recombination’, het versterken van diensten door ze met andere expertise te verbinden. Deze transactie past perfect in dat plaatje.”

De overname gaat met onmiddellijke ingang in en alle personeelsleden van Across Technology worden door Delaware Consulting overgenomen. Across oprichter Peter Hinssen wordt onafhankelijk bestuurder in de Raad van Bestuur van Delaware Consulting International.

* Als SAP partner stond Delaware Consulting onlangs nog in de spotlights. SAP Nederland reikte in het kader van zijn jaarlijkse SAP Quality Awards de zilveren prijs uit aan Delaware Consulting en koffie- en theebedrijf Jacobs Douwe Egberts (JDE). In opdracht van JDE implementeerde de ICT dienstverlener op internationale schaal de oplossing SAP Invoice Management. Die oplossing stelt JDE in staat zijn facturen sneller en goedkoper af te handelen.

Nieuws

Meer nieuws over