Magnus, Delaware en Finext winnen SAP NL award

29 september 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Jaarbeurs heeft van SAP Nederland een gouden Fast Delivery award gekregen voor de snelheid, efficiëntie en de kwaliteit waarmee het een SAP-project heeft uitgevoerd. Het project, ondersteund door IT-consultancybureau Magnus, mag komend voorjaar op het Europees toneel strijden voor een internationale prijs. De zilveren en bronzen awards gingen naar projecten van onder meer Delaware Consulting en Finext.

Ieder jaar beloont SAP Nederland de meest succesvolle SAP implementaties met de zogeheten ‘SAP Quality Awards’. Er zijn gouden, zilveren en bronzen awards te winnen in de categorieën Business Transformation, Fast Delivery en Innovation. Business Transformation gaat over de impact van een implementatie. Fast Delivery heeft alles te maken met het snel, efficiënt en met oog voor kwaliteit implementeren van SAP oplossingen. In de categorie Innovation maken de innovatieve oplossingen SAP Cloud, SAP Mobile of het SAP Mobile Platform een essentieel onderdeel uit van de implementatie.

SAP Awards 2015

Fast Delivery
In de categorie Fast Delivery mocht Jaarbeurs met goud in handen terug naar Utrecht reizen. Jaarbeurs heeft samen met implementatiepartner Magnus in slechts drie maanden haar gefragmenteerde ERP landschap, dat bestond uit drie verschillende systemen, gecentraliseerd in één SAP omgeving. De jury sprak vol lof over de kwalitatief hoogwaardige projectaanpak, waarin onder hoge tijdsdruk complexe fiscale en financiële issues zijn opgelost. Er is optimaal gebruik gemaakt van een projectmethodiek en zelfs de test- en procesdocumentatie is binnen het korte tijdsbestek opgeleverd.

René van Amelsfoort, IT Projectmanager Jaarbeurs, laat weten “trots te zijn” op de erkenning. Over de samenwerking met Magnus zegt hij: “Bij de selectie van een partner voor dit traject is extra gelet op businesskennis. Dat alle IT consultancy clubs veel weten van technologie geloven we wel. Magnus wist de goede vragen te stellen en was juist sterk op het financiële vlak en met name het fiscale aspect. We zijn dan ook heel tevreden over onze samenwerking met Magnus.” Met het winnen van de Nederlandse Quality Award is Jaarbeurs direct genomineerd voor de EMEA Award komend voorjaar.

SAP Fast Delivery winners

Het zilver ging naar Jacobs Douwe Egberts, een koffie- en theebedrijf met consumenten in meer dan 80 landen. In slechts vier maanden implementeerde JDE met Delaware Consulting de oplossing SAP Invoice Management op internationale schaal, waarmee zij facturen sneller en goedkoper kunnen afhandelen. De optimale inzet van een Rapid Deployment Solution (RDS) en de Lean projectmanagementaanpak overtuigden de jury van het zilver.

Brons was er voor de grootste wereldwijde leverancier van bakkerijproducten CSM Bakery Solutions. Met de opdracht om binnen vijf maanden alle bedrijfsonderdelen te consolideren met SAP Business Planning en Consolidatie (SAP BPC), stond CSM voor een grote uitdaging. Naast de expertise van Finext, was de jury vooral lovend over de goede samenwerking tussen de (financiële) business, het senior management en IT die ten grondslag ligt aan dit succes.