Consultancykantoren en IT-bureaus partner van Mendix World

01 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Aan de 2016 editie van de tweejaarlijkse Mendix World conferentie, komende 7 en 8 juni, hebben zich net als in vorige edities weer diverse consultancybureaus en ICT dienstverleners als partner verbonden. Vanuit de adviesbranche fungeren onder meer Capgemini en First Consulting als hoofdsponsor en hebben Conclusion en Magnus zich als ‘Platinum’ sponsors aangesloten. In het kader van hun ondersteuning zullen diverse vertegenwoordigers van deze bureaus een bijdrage leveren aan het inhoudelijke programma van Mendix World.

Mendix heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de toonaangevende technologieën en platforms voor apps en mobiele applicaties. Opgericht in 2005 in Nederland, is Mendix met behulp van private investeerders internationaal uitgegroeid. Met kantoren binnen vier continenten, hebben ze inmiddels een wereldwijd klantenbestand. Om het jaar organiseert Mendix een conferentie voor iedereen die geïnteresseerd is in de technologie. De bezoekers variëren van IT-executives die kennis willen maken met de mogelijkheden van Mendix, tot IT-ontwikkelaars en implementatie partners die alles willen leren over de laatste ontwikkelingen. Mendix World 2016 zal plaatsvinden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

 Mendix World 2016

Zoals iedere editie hebben zich ook dit keer weer diverse consultancybureaus en ICT dienstverleners verbonden aan de Mendix conferentie. Als hoofdsponsor (‘Premier sponsors’) hebben zich naast Amazon Web Services (AWS), IBM, Pivotal, en KPN ook ICT dienstverlener Capgemini, en consultancybureau First Consulting verbonden. Daarnaast kent het evenement twaalf ‘platinum sponsors’, waaronder Conclusion Business Application Modelling, een van de werkmaatschappijen van Utrechts zakelijk dienstverlener Conclusion, en Magnus Green, onderdeel van adviesorganisatie en IT dienstverlener Magnus en sinds 2006 partner van Mendix. Overige platinum sponsors zijn: appronto, bizzomate, CapeGROEP, Finaps, flowfabric, Incentro, ITvisors, Mansystems, Nokavision en Pegamento. Overige partners zijn: Aura en Pink Elephant (Gold partners), Omnix International en Software Improvement Group (Associates).

Mendix 2016 kent een uitgebreid inhoudelijk programma, variërend van keynote presentaties, plenaire sessies, en diverse trainingen en break-out sessies. Zo worden er tijdens het twee dagen durende event diverse visionaire key note presentaties gegeven en passeren thema’s als Internet of Things, predictive analysis en machine learning de revue. Verder worden innovatieve cases behandeld van onder meer MIT, ADP, CAN Capital, Chubb Group, Enexis en KLM, worden er platformsessies verzorgd over onder meer responsive UI, offline mobile, Cloud en API’s, en organiseren KPN en Amazon Web Services een Hackathon (‘wie bouwt de beste app in twee dagen’).

Partners van Mendix World 2016

Bijdragen van consultancybureaus zijn er ook tijdens Mendix 2016. Wouter Visser, Managing Consultant bij Magnus* geeft een Power pitch over tien jaar innovatie met Mendix en Armijn Spreltzer, Director internet of Things bij First Consulting, verzorgt een break-out sessie met Cees-Jan van den Dool, Voorzitter van Dool Industries. En verder zal Kilian Croese, Senior Consultant bij Conclusion, een break-out sessie verzorgen samen met Arjen Hoekstra van Mendix, getiteld ‘Achieving High Availability and Scalabiliy using Clustered Mendix Runtimes’. 

* In 2014 presenteerde Magnus zijn aanpak op het gebied van e-commerce en deelde inzichten van een aantal Mendix succesverhalen. Tijdens Mendix 2016 is Magnus Green aanwezig met een eigen stand, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over Magnus’ projecten in de retail, FMCG, en financiële dienstverlening en over diverse Mendix toepassingen.