Twee nieuwe organisatiespecialisten voor House of Performance

26 april 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau House of Performance heeft de afgelopen maanden het team versterkt met twee nieuwe professionals: Maurice van Sebille en Roline Repelaer van Driel. Laatstgenoemde is een voormalig Olympisch roeiatlete en behaalde onlangs haar Bachelor in Sportmanagement; Van Sebille is afkomstig van ICT-bureau Ciber. Zowel Van Sebille als Repelaer van Driel versterken de adviespraktijk.

Maurice van Sebille behaalde in 2011 zijn Master in Strategic Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Hij begon zijn loopbaan als SAP trainee bij ITrainee, waar hij na een SAP traineeship terecht kwam bij Ciber, een leverancier van bedrijfstechnologische diensten en oplossingen. Hier vervulde hij als Young Professional de rol van functioneel SAP FICO consultant. Vanuit die functie werkte Van Sebille aan diverse projecten bij Philips Lighting en met gebruikers en managers uit verschillende landen, waarbij de focus lag op het vertalen van bedrijfsprocessen naar het SAP-systeem.

Gevraagd naar zijn motivatie om begin dit jaar de overstap te maken naar House of Performance (HofP), geeft Van Sebille aan: “Als SAP consultant haalde ik veel energie uit de directe interactie met de gebruikers; het bespreken van hun uitdagingen en hen beter te laten presteren, maar minder energie uit de inrichting van het systeem. Mijn nieuwe baan moest een betere balans hebben tussen de harde kant van processen en de zachte kant van het menselijk gedrag. Die balans vind ik nu terug in de veranderkundige aanpak van HofP. Daarnaast vind ik bij m'n collega's een aanstekelijke positieve energie terug die niet alleen gericht is op onze klanten maar ook op elkaar wat ieders persoonlijke groei ten goede komt. Echt een mooi bedrijf!”. Bij het adviesbureau uit Utrecht, zal hij zich bezighouden met transformaties die business en technologie combineren. In zijn nieuwe rol kan Van Sebille vooral zijn ruime ERP expertise uit eerdere rollen gaan inzetten en zal hij zich verder bezighouden met projecten uit de nieuwe ‘Powered by HofP‘ praktijk en meewerken aan de uitvoering van HofP’s HR strategie.

Ook Roline Repelaer van Driel is onlangs gestart als consultant bij House of Performance. De afgelopen jaren was Repelaer van Driel als topatlete actief en roeide op het hoogste niveau. Zo won zij onder meer zilver op de Olympische Spelen (OS) in Peking en Brons op de OS in Londen (beiden op het onderdeel ‘acht met stuurvrouw’). Haar ervaring als topsporter zal volgens Repelaer van Driel van pas komen in haar nieuwe rol als organisatiespecialist, waarin ze zich vooral zal richten op het optimaliseren van teamprestaties.  

Over haar keuze voor House of Performance zegt ze: “House of Performance sprak mij aan vanwege de expertise in zowel processen en besturing als in gedrag en leiderschap. Een mooie combinatie van de harde analytische kant met de zachtere kant van gedrag. Daarnaast sprak het mij erg aan dat het een wat kleinere organisatie is met veel energie, nieuwe initiatieven en mogelijkheden.” Bovendien, voegt ze toe, werd ze ook aangetrokken door het feit dat House of Performance al jaren naar voren komt als een topwerkgever. “Na gesprekken met adviseurs en partners is me duidelijk geworden hoe House of Performance zich onderscheidt, niet alleen vanuit een inhoudelijk vlak, maar ook als werkgever”, geeft ze aan. De recente erkenning van het adviesbureau als een van de beste kleine werkgevers van Nederland bevestigt dat beeld.

Met de recente benoemingen van Van Sebille en Repelaer van Driel werken er inmiddels 44 professionals bij House of Performance, dat opdrachtgevers onder meer helpt bij het doorvoeren van strategie en het verankeren van verandering. De meeste adviseurs binnen HofP zijn werkzaam binnen de consultancypraktijk (‘Developed by House of Performance’). Onlangs ontwikkelde HofP nog twee nieuwe praktijken. De eerste is ‘Powered by House of Performance’, waarbij het bureau business partner wordt van een organisatie en een aandeel neemt in de onderneming om met de gebundelde competenties deze tot een succes te maken. Daarnaast startte House of Performance recentelijk zijn eigen interim management praktijk: Mby (Managed by House of Performance).