Mijlpaal voor ORMIT: 100ste multicompany pool gestart

10 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De 100ste traineepool van het ORMIT Multicompany Programma is van start gegaan. In totaal heeft het management development bureau in Nederland en België sinds de oprichting in 1994 bijna 1.500 trainees begeleid. “Een resultaat om trots op te zijn”, aldus ORMIT.

ORMIT is een Nederlands bureau dat zich specialiseert in traineeships en leiderschapsontwikkeling. Het bureau werd in 1994 opgericht in De Bilt toen een aantal bedrijven de handen ineensloegen in hun gezamenlijke zoektocht naar jong toptalent. Sinds 1999 is ORMIT ook gevestigd in Brussel. Sinds 2010 opereert het management development bureau zelfstandig, toen het management het toenmalige onderdeel van Ordina overkocht. Het bureau heeft anno 2016 zo’n 200 medewerkers in dienst en wordt al ruim veertien jaar geleid door voormalig Ordina, ELC en Adecco directielid Hetty van Ee*.

ORMIT biedt verschillende soorten management traineeships aan. Zo kunnen bedrijven ORMIT een traineeship op maat laten maken op basis van hun specifieke wensen, als onderdeel van het Incompany programma. Maar de belangrijkste traineeship is het Multicompany programma, waarvan tevens een technische en een Business & IT variant bestaan. Dit tweejarige traineeship laat trainees verschillende opdrachten uitvoeren bij twee tot vier participerende organisaties. Zo doen zij waardevolle ervaring op die bijdraagt aan hun ontwikkeling als leider, evenals hun persoonlijke ontwikkeling.

Honderdste pool
ORMIT heeft onlangs bekendgemaakt dat de 100ste Multicompany pool van start is gegaan met het traineeship. Enkele deelnemers aan de nieuwe pool zijn onder andere Emile Hamann, Koen Hobelman, Skadi Moebius, Leonie Wassink en Tijmen de Koning. Het bureau laat weten erg trots te zijn op zijn prestaties van de afgelopen ruim twintig jaar. In hun bestaan hebben ORMIT Nederland en ORMIT België in totaal ongeveer 1.500 trainees begeleid.

Dat de traineeships van ORMIT en de begeleiding die het bureau daarbij biedt gewaardeerd worden door de jonge talenten, bevestigen diverse geluiden uit de markt. Zo werd ORMIT meerdere keren verkozen tot een van de beste werkgevers van Nederland en stond het bureau de afgelopen jaren op de tweede plek in de NRC Beste Werkgever lijst, en vorig jaar bovendien in de Great Place to Work beste werkgever ranking.

* Hetty van Ee werd vorig jaar erkend als een van de beste 100 vrouwelijke ondernemers van Nederland.