Verdere verbetering omzet en resultaat Novisource

05 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Novisource heeft een sterk derde kwartaal achter de rug. Het advies- en interimbureau uit Nieuwegein zag de inzetbaarheid van haar consultants verbeteren, met als gevolg een hogere omzet en een beter bedrijfsresultaat.

In het derde kwartaal van dit jaar realiseerde het beursgenoteerde Novisource autonoom een hogere omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens Willem van der Vorm, CEO van het adviesbedrijf, een direct gevolg van een hogere declarabiliteit van de eigen consultants, evenals een betere inzet van verbonden ZZP’ers. De verbetering was zichtbaar in alle delen van de organisatie. Novisource Banking & Investments boekte een hogere omzet en hoger resultaat, gestuwd door onder meer groeiende vraag vanuit de bankensector, terwijl Novisource Insurance & Pensions stabiel presteerde en er steeds beter in slaagt om een grotere inzet te leveren aan grotere veranderprogramma’s, aldus Van der Vorm. “Hierdoor kan Novisource voor het totale projectresultaat meer verantwoordelijkheid dragen.”

De IT-adviestak, Novisource Information Management, zag zijn omzet in de zomermaanden verder toenemen, vooral gedreven door aantrekkende vraag naar IT-diensten zoals IT-management, IT-control en GRC system support. Diesis Consultancy, sinds augustus 2014 onderdeel van Novisource, heeft na een relatief matig voorjaar de weg omhoog gevonden. “Door de samenwerking met Icorp groeit Diesis vooral met internationale projecten,” zegt Van der Vorm.

Novisource

Net als in de afgelopen zes maanden presteerde B-street, het label dat zich bezig houdt met ZZP-bemiddeling en contractmanagement, sterker dan verwacht – voornamelijk te danken aan de hogere tarieven die ontvangen worden voor geplaatste ZZP’ers. Ook plukt B-street de vruchten van een nieuwe positionering en corporate identity*, waarbij de focus meer ligt op de “topspecialisten” onder de zelfstandigen op het gebied van business & ICT binnen de financiële sector, zorgsector en e-commerce. 

Overnames
Van der Vorm vertelt met het oog op de toekomst dat schaalvergroting in het kader van kostenefficiëntie en margeverbetering belangrijk blijft, en voegt daaraan toe dat wordt ingezet op groei door zowel autonome groei als gerichte overnames. “In het komende halfjaar verwachten wij onze ambitie te kunnen onderstrepen met één of meerdere overnames”, aldus de topman. “Het slagen hiervan is overigens niet bepalend voor de beoogde groei dit jaar”, voegt hij toe. Voor heel 2015 gaat Novisource uit van een omzetgroei van circa 25% en een bedrijfsresultaat dat iets hoger zal liggen dan het resultaat over 2014.

* Zo werd B-street bijvoorbeeld tijdens de Staffing Awards van ZZP Barometer verkozen tot de beste ZZP-bemiddelaar in de categorie Finance.