Novisource van plan om Diesis Consultancy te kopen

19 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en interimbureau Novisource is van plan om Diesis Consultancy over te nemen. Wanneer de deal door zou gaan, dan maken zeven medewerkers van Diesis Consultancy de overstap naar de grotere branchegenoot uit Nieuwegein.

Novisource heeft zo’n 80 adviseurs (>180 inclusief externen) werkzaam op het gebied van business consultancy, interim-management, projectmanagement en ICT. De branchefocus richt zich met name op de financiële sector, alhoewel het ook actief is in de sectoren zorg, utilities en telecom.

Eind vorig jaar kondigde Novisource ambitieuze groeiplannen aan. Om meer financiële armslag te krijgen voor het financieren van de plannen besloot het bureau in februari van dit jaar om een beursnotering aan de NYSE Euronext Amsterdam te verkrijgen. Kort later werd het eerste feit van de nieuwe strategie zichtbaar met de overname van Big Data specialist GRiP BI. En nu, zo’n drie maanden later, volgt waarschijnlijk ook de tweede overname. In een persverklaring heeft Novisource aangekondigd dat het de intentie heeft om het Amstelveense Diesis Consultancy over te nemen.

Novisource - Diesis

Diesis Consultancy is eind 2005 opgericht door voormalig PwC adviseurs Tino Wendriks en Peter Kluskens. Het bureau levert advies en ondersteuning op het snijvlak van financiën, bedrijfsprocessen en IT. Daarnaast implementeert en configureert het (financiële) software en business intelligence-applicaties. Diesis specialiseert zich onder meer in applicaties zoals Unit4 CODA, Icorp, SAP Business Objects en Microsoft BI.

De komende maanden gaan beide partijen de due diligence (‘boekenonderzoek’) fase in. Wanneer de uitkomsten hiervan positief zijn en het management van beide adviesbedrijven instemt met de transactievoorwaarden dan zal de deal naar verwachting in september worden afgerond.

Willem van der Vorm - Tino Wendriks - Peter Kluskens

Voor Novisource zou de acquisitie van Diesis Consultancy een verder impuls betekenen voor zijn ‘Technology Services’ werkmaatschappij. “Een overname van Diesis Consultancy is een uitstekende aanvulling op het dienstenpakket en kennisgebied van Novisource en onderstreept de wens van Novisource ook middels overnames groei te realiseren,” aldus Willem van der Vorm, topman van Novisource. Voor Diesis zou de krachtenbundeling leiden tot schaalvoordelen en meer commerciële slagkracht.