iTango en Novisource samen verder na samenwerking

15 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na zo’n twee jaar succesvol te hebben samengewerkt heeft digitale consultancyboutique iTango zich nu aangesloten bij Novisource.

Het in Utrecht gevestigde iTango specialiseert zich in het begeleiden van digitale verandertrajecten. Het boutique-adviesbureau werd begin 2020 opgericht door Jasper Beekwilder-Janson. De afgelopen jaren hebben verschillende digitale consultants zich aan het bureau verbonden.

Naast advies en ondersteuning bij digitale transformaties richt iTango zich ook op intervisie, masterclasses en coaching.
iTango en Novisource samen verder na samenwerking

Medio 2020, kort nadat de coronapandemie was uitgebroken, kruisten de paden van iTango en Novisource elkaar voor het eerst bij een gezamenlijke opdrachtgever. Voor Beekwilder-Janson was Novisource reeds een goede bekende – hij heeft zelf een verleden bij het interimbureau uit Amsterdam.

Bij het Oranje Fonds kregen de twee bureaus de taak om een grote proces- en digitale transformatie in goede banen te leiden. Hoofd Financiën en Bedrijfsvoering Ida Riepma zei over de gestelde ambitie: “Wij wilden niet simpelweg de oude werkwijze opnieuw automatiseren – wij wilden een nieuwe manier van werken invoeren.”

Na ruim twee jaar ontwerpen en implementeren staat er een resultaat waar het Oranje Fonds trots op is. Riepma: “We werken sneller, hebben meer informatie beschikbaar, afdelingen zijn meer met elkaar verbonden en werken beter samen, en stuurinformatie is sneller voorhanden.”

Aansluitende visies

Volgens Beekwilder-Janson was de succesvolle samenwerking grotendeels te danken aan de nauwe samenwerking en de aansluitende visies van iTango en Novisource. “Beide organisaties zetten het belang van kennisoverdracht centraal in de aanpak. Duurzaam transformeren draait, naast het efficiënt benutten van energie en grondstoffen, ook om het organiseren van de juiste competenties. Anders is de transformatie van korte duur.”

Door nu samen te gaan met Novisource verwacht Beekwilder-Janson nog meer impact te kunnen maken. Novisource heeft een groot netwerk van eigen professionals en is actief in verschillende sectoren, waaronder bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen, energiebedrijven, goede doelen en gemeenten.

“Met de brede expertise en het bewezen trackrecord van Novisource groeit onze community substantieel en kunnen we met ons platform snel meer impact maken. Kortom: meer masterclasses, nog betere intervisie en begeleiding waar de klant en haar organisatie dat nodig heeft.”

Naast Beekwilder-Janson, die de rol krijgt van Directeur Digital Transformation Services, maken ook Pieter van der Ark (ex-ITDS) en Nick Nijenhuis (ex-WIN) de overstap.

Voor Novisource sluit de toetreding aan bij de ambitie van het bureau om een leidende positie in te nemen in de digitale transformatiemarkt. Roy Vissers, algemeen directeur, laat weten: “Onze ambitie is helder: met iTango erbij wil Novisource in 2025 tot de top 10 behoren van digital enablers.”

“We hebben inhoudelijke kennis van de producten, processen, systemen en wet- en regelgeving. Van digital transformation consultants wordt verwacht dat ze verder gaan dan het werk uitvoeren waar ze voor zijn ingehuurd. Ze zijn vastberaden om klanten te helpen zelf succesvol te leren digitaliseren. Met de expertise van iTango verbreden we onze dienstverlening en groeien we in onze rol als preferred partner”, besluit Vissers.