Diesis Consultancy voert directieverandering door en bereidt buy-out voor

25 augustus 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Diesis Consultancy, een dochtermaatschappij van Novisource, voert per 1 september een bestuurswisseling door. Peter Kluskens, medeoprichter en directeur van het bureau, treedt terug uit het bedrijf. Medeoprichter en directeur Tino Wendriks blijft als eindverantwoordelijke directeur betrokken bij de onderneming en is in vergevorderde onderhandelingen met Novisource over een management buy-out. 

In 2005 hebben Peter Kluskens en Tino Wendriks de krachten gebundeld om Diesis Consultancy op te richten. De twee consultants kenden elkaar van hun periode bij PwC – Wendriks werkte van 1999 tot eind 2003 bij het Big Four kantoor als Manager, terwijl Kluskens van 1998 tot eind 2002 als Manager IT Audit actief was bij het adviesbureau. Kluskens en Wendriks vonden elkaar onder meer in hun specialisme op het gebied van Unit4 Coda, een van de financieel management softwareoplossingen van Unit4. 

Voor zijn periode bij PwC, was Kluskens werkzaam als Consultant bij Superoffice als Developer voor Capgemini. Daarvoor studeerde hij af aan de Universiteit Maastricht, waar hij een master in Economie en Accounting behaalde. Wendriks studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Onder de leiding van beide heren is Diesis Consultancy uitgegroeid tot een adviesbureau met een team van circa tien professionals. Het adviesbureau adviseert en ondersteunt bij complexe financiële vraagstukken en optimaliseert (het beheer van) de financiële administratie door IT-oplossingen te implementeren.

Diesis Consultancy voert directieverandering door en bereidt buy-out voor

Overname door Novisource

In 2014 werd Diesis Consultancy overgenomen door Novisource, een beursgenoteerd adviesbureau uit Nieuwegein dat tevens interim professionals aanbiedt. Het bureau zag de overname van Diesis Consultancy als een uitstekende aanvulling op het dienstenpakket en een belangrijke impuls voor zijn ‘Technology Services’-werkmaatschappij. 

Kluskens en Wendriks bleven na de overname aan als directie van Diesis. Wendriks kreeg bovendien een plek in het managementteam van Novisource. De oprichters zagen de overname voornamelijk als een krachtenbundeling die zou leiden tot uitgebreide Business Intelligence expertise, schaalvoordelen en meer commerciële slagkracht. 

Vertrek Kluskens en voorbereiding buy-out

Diesis Consultancy heeft aangekondigd dat Kluskens per 1 september 2017 zijn dienstverband bij Diesis Consultancy zal beëindigen. De medeoprichter geeft aan te hebben gekozen voor een carrièreswitch en draagt zijn verantwoordelijkheden over aan collega-directeur Wendriks. Welke carrièrestap Kluskens voor ogen heeft is nog onbekend. 

Wendriks is ondertussen bezig met het onderhandelen van een management buy-out. Dat bleek tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van Novisource*. Het adviesbureau liet weten dichtbij een overeenkomst te zijn over de verkoop van Diesis Consultancy aan de huidige directeur. Novisource, dat nu zo’n tien maanden onder leiding staat van bestuurders Philip van Blanken en Peter Specht, werkt momenteel aan de nadere uitwerking van zijn strategische positionering. “De mogelijk aanstaande verkoop van Diesis Consultancy BV is een onderdeel van de aanscherping van het Novisource profiel”, vertellen de bestuurders in het halfjaarbericht. Financiële details over de mogelijke buy-out zijn nog onbekend. 

In maart nam Novisource IT-bedrijf en business proces management specialist Opdion uit Gorinchem over.

* Novisource heeft in het eerste halfjaar van 2017 een omzet gedraaid van €10,6 miljoen – ruim 12% meer dan in voorgaand halfjaar. De nettowinst kwam uit op €400.000.