Philip van Blanken en Peter Specht nieuwe bestuurders Novisource

21 oktober 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twee dagen na het voordragen van een nieuwe Raad van Commissarissen heeft advies- en interimbureau Novisource ook de zoektocht naar nieuwe directieleden afgerond. Philip van Blanken wordt voorgedragen als CEO, Peter Specht is de beoogde CFO van het consultancybedrijf.

Het is de afgelopen maanden onrustig geweest aan de top van het beursgenoteerde Novisource. Begin dit jaar maakten de twee bestuursleden – Willem van der Vorm en Bram Schot – bekend per 1 juni 2016 terug te treden. Zij voelden zich onvoldoende gesteund door de drie belangrijkste aandeelhouders: medeoprichters Ricardo Sam-sin en Willem Verloop, en Christian Peters. Kort daarna besloten de zittende commissarissen om solidair te zijn met Van der Vorm en Schot en zelf ook om ruimte te maken voor een nieuwe lichting toezichthouders. 

Inmiddels lijkt de rust te zijn teruggekeerd in de top van het concern uit Nieuwegein. Op woensdag maakte Eric Drossaert, interim CEO van Novisource, bekend dat er drie nieuwe toezichthouders zijn gevonden: Eddy Vermeire, Edwin Groeneveld en Duco Wildeboer. En vanmorgen bracht Drossaert voor beurs ook de samenstelling van de nieuwe Raad van Bestuur naar buiten. Philip van Blanken, voormalig bestuurslid bij Ordina en topman van Altran Nederland, wordt voorgedragen als Chief Executive Officer. Peter Specht, CFO van Altran Nederland, is gestrikt voor de rol van Chief Financial Officer. 

Philip van Blanken en Peter Specht nieuwe bestuurders Novisource

Zowel de toezichthouders als bestuurders worden op 29 november aanstaande, tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, formeel voorgedragen aan de aandeelhouders. Indien met hun aanstelling wordt ingestemd dan gaat Van Blanken per 1 februari 2017 aan de slag (dan loopt de interim opdracht van Drossaert af), terwijl de benoeming van Specht een maand eerder ingaat. 

Biografie Philip van Blanken

Philip van Blanken (1962) heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT dienstverlening waarvan het merendeel bij commerciële organisaties. Als consultant, commercieel manager en directeur heeft hij gewerkt bij BSO (de juridische voorganger van Atos), CMG (tegenwoordig CGI) en Ordina. Bij de laatst genoemde onderneming was hij als lid van het executive committee verantwoordelijk voor de delivery organisatie in Nederland. Sinds 2008 is Philip als CEO en mede-aandeelhouder betrokken geweest bij Nspyre, een IT-dienstverlener in de High Tech en Industriele automatisering die begin 2015 verkocht is aan Altran. De afgelopen 2 jaar is Philip van Blanken als country manager verantwoordelijk geweest voor de integratie van Nspyre binnen de Altran Nederland organisatie.

Biografie Peter Specht

Peter Specht (1962) heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van financiën, HRM en ICT, met name in de IT-branche. De laatste 8 jaar was hij mede-aandeelhouder en CFO bij Nspyre. Momenteel is Peter Specht werkzaam als Financieel Directeur bij Altran Nederland. Peter Specht was mede-eigenaar van Fusion4 en werkte eerder voor Ordina.

In september maakte Novisource bekend dat het zijn omzet in het eerste halfjaar van 2016 met 12% heeft zien toenemen naar €29,5 miljoen.