Novisource draagt drie nieuwe commissarissen voor

19 oktober 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het beursgenoteerde adviesbureau Novisource heeft de zoektocht naar nieuwe Raad van Commissarissen afgerond. Drie toezichthouders worden voorgedragen: Eddy Vermeire, Edwin Groeneveld en Duco Wildeboer.

Door het aftreden van de vorige leden van de Raad van Commissarissen (RvC) – Jacques Brulot en Juanita van Blokland – kampte Novisource sinds 1 juni 2016 met twee vacatures, naast de reeds bestaande vacature. Een zoektocht werd in gang gezet, waaruit drie kandidaten zijn geselecteerd.

Eddy Vermeire (64) is voorgedragen als voorzitter van de RvC. De ervaren bestuurder en manager heeft de afgelopen tien jaar diverse toezichthoudende functies bekleed bij verschillende bedrijven in de IT, Consultancy, Zorg en Media. Na de eerste helft van zijn loopbaan gewerkt te hebben in de rol van IT en informatie manager in de financiële sector ging hij vervolgens aan de slag bij IT dienstverleners BSO (een juridische voorganger van Atos) en PinkRoccade. In 1997 werd hij CEO van het IT consultancy bedrijf The Vision Web. Na een onstuimige groei naar ruim 500 consultants verkocht hij zijn onderneming (Vermeire was medeoprichter) aan Ordina en werd hij bestuurslid bij het bureau. 

In 2009 heeft hij weer voor het ondernemerschap gekozen en vervolgens een doorstart gemaakt met een venture in 3D technologie in Los Angeles en nauw samen gewerkt met Google Earth. Sinds 2011 is hij CEO van een near shore onderneming ISDC, deze onderneming is recentelijk verkocht aan Endava en is hij nu verantwoordelijk voor de commerciële uitbouw in Europa.Novisource draagt drie nieuwe Commissarissen voorEdwin Groeneveld (51) studeerde af als registeraccountant aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Gedurende en na zijn studie werkte hij 12 jaar bij PwC, waar grotere beursgenoteerde ondernemingen tot zijn klantenportefeuille behoorde. Na zijn periode bij het Big Four kantoor heeft hij een tweetal jaren gewerkt bij Stichting AKN (Avro, KRO en NCRV), waar hij verantwoordelijk was voor de integratie van de backoffice activiteiten van de verschillende omroepverenigingen. Daarna maakte hij de overstap naar Ordina. Bij Ordina was hij in de functie van directeur finance & control verantwoordelijk voor onder andere interne- en externe verslaggeving, business controlling en risicomanagement. 

Na 12 jaar Ordina is hij als CFO in dienst getreden bij Conclusion, waar hij zo’n vijf jaar werkzaam was (de laatste twee jaar als statutair directeur). Zijn laatste jaar bij de zakelijke dienstverlener uit Utrecht stond in het teken van de verkoop van Conclusion aan Gilde Investments. Momenteel voert Groeneveld als zelfstandige verschillende advies- en interim opdrachten uit. 

Duco Wildeboer (49), studeerde af in het burgerlijk recht aan de juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Leiden, alwaar hij ook een propedeuse Kunstgeschiedenis haalde. Na zijn studie werkte hij een aantal jaren in de kunsthandel en verbleef in die periode een drietal jaren in Londen. Bij terugkomst in Nederland rondde hij met succes een intern opleidingstraject af bij VSB-Bank/Fortis Bank en zette zijn carrière voort bij Amsterdam Exchanges (Beursplein 5). Na een jaar beoordelen van prospectussen en biedingsberichten namens de Amsterdamse beurs maakte hij de overstap naar de afdeling Noteringen en Primaire Markt alwaar hij in 2005 dagelijks manager werd.

Met de internationalisering binnen (NYSE) Euronext trad hij toe tot het management van de Listings afdeling en was hij verantwoordelijk voor de gehele Mid-en Back Office als Director Listing Operations. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van nieuwe beursnoteringen, toezicht op genoteerde ondernemingen en de harmonisatie van de toelatingsroutine in de Euronext-landen. Als lid van het Listings management team was Wildeboer betrokken bij de oprichting van een nieuwe beurs in Londen en gesprekspartner voor de vijf beurstoezichthouders inzake noteringszaken. In zijn meest recente functie was hij verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle genoteerde ondernemingen en betrokken intermediairs.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Op dinsdag 29 november 2016 vindt de volgende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van Novisource plaats in Nieuwegein. Dan stemmen de aandeelhouders over de samenstelling van de Raad van Commissarissen. De drie grote aandeelhouders zijn Christian Peters, Ricardo Sam-sin en Willem Verloop. Peter Paul de Vries is met zijn beleggingsvehikel Value8 ook mede-eigenaar van het adviesbureau.