Conclusion wil verder groeien met Gilde investering

05 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Private equitybedrijf Gilde* heeft een belang gekocht in Conclusion. Met het kapitaal van de investeerder wil de zakelijke dienstverlener uit Utrecht zijn ambitieuze groeidoelstellingen, zowel kwantitatief en kwalitatief, verder vormgeven.
 
Conclusion heeft sinds de oprichting in 1997** een bijzondere groei en ontwikkeling doorgemaakt. Destijds begonnen als een boutique adviesbureau, inmiddels mag Conclusion zich met zo’n 1.600 werknemers een van de grootste zakelijke dienstverleners van Nederland noemen. Conclusion heeft 30 werkmaatschappijen – tot op zekere hoogte zelfstandige adviesbureaus die de ruimte krijgen om te ondernemen – die gezamenlijk diensten aanbieden op vier gebieden: Human Capital, Communication, Organisation en Technology. Ook op financieel vlak presteert de zakelijke dienstverlener jarenlang sterk, zo brak het afgelopen boekjaar voor het eerst door de grens van €150 miljoen omzet en wist het zelfs gedurende de crisis structureel een EBITDA marge van 7% of hoger te boeken.

Conclusion wil verder groeien met investering van Gilde
Met de kapitaal injectie en strategische bijdrage van Gilde verwacht Conclusion nog beter te kunnen kapitaliseren op toekomstig groeipotentieel. “We willen onze groei versnellen in het hele portfolio” aldus mede-oprichter Roelof Bijlsma. Wel benadrukt Bijlsma dat de focus niet alleen ligt op groei in omvang, maar juist ook op groei in de kwaliteit van de dienstverlening en de volwassenheid van de organisatie. “Gilde is voor ons de ideale nieuwe partner die het mogelijk maakt om niet zozeer groter, maar vooral beter te worden: nóg meer ‘best-in-class’ professionals aantrekken, nóg meer investeren in state of the art kennis en kunde, nóg verder vooroplopen in technologische ontwikkelingen". Kortom, met de investering wil Conclusion de algehele bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen, het adviesbedrijf spreekt zelfs over een “nieuwe fase in de ontwikkeling van Conclusion”.

Aandeelhoudersteam

De participatie van Gilde gaat gepaard met het vertrek van Erik Hallers bij Conclusion. Hij heeft volgens Bijlsma andere ambities buiten Conclusion en gaat zich intensiever bezig houden met Sublime FM, waarvan Conclusion moedermaatschappij Exceed eigenaar is. Roelof Bijlsma en Murat Kiran blijven hun actieve rol als ondernemers en aandeelhouders vervullen.

Oprichters van Conclusion 
* Gilde Equity Management is een investeringsmaatschappij gericht op participaties in middelgrote ondernemingen in de Benelux.
 
** Conclusion is in 1997 opgericht door Erik Hallers en Roelof Bijlsma. In 2008 werd ook Murat Kiran ‘aandeelhouder’. De directie bestaat uit vier personen: Roland van der Poel (Algemeen directeur), Engbert Verkoren (Algemeen directeur), Edwin Groeneveld (Financieel directeur) en Eugene Reijgersberg (Concerndirecteur).