Adviesbureau Conclusion boekt omzetstijging van 11%

06 juni 2013 Consultancy.nl

Conclusion heeft een sterk financieel jaar achter de rug. Ondanks de aanhoudende crisis binnen de adviesbranche steeg de omzet van de zakelijke dienstverlener uit Utrecht met 11% tot ruim €150 miljoen. De winst na belastingen kwam uit op iets meer dan €4 miljoen.

De sterke cijfers zijn met name een gevolg van twee grote overnames, een stijging in het aantal medewerkers en een sterke positionering in de adviesmarkt. Dit blijkt uit een analyse van de jaarrekening van het adviesbureau.

Omzetontwikkeling

Vorig jaar behaalde Conclusion een omzet van €135 miljoen. Dit boekjaar is de omzet de grens van €150 miljoen net gepasseerd, een stijging van 11%. Het aantal medewerkers is met bijna 100 toegenomen. De EBITDA marge – een maatstaf voor de winstgevendheid van een bedrijf – kwam uit op 7,3%. Een overzicht van de omzet, EBITDA marge en medewerker ontwikkeling tussen 2008 en 2012:

Omzetontwikkeling Conclusion

De forse omzetstijging ten opzichte van 2011 is voor meer dan de helft te wijten aan twee overnames. De acquisities van Unacle uit Nieuwegein en IT dienstverlener AMIS Services hebben een “significante bijdrage geleverd” aan de hogere omzet. De overnames van CoworkFactory (minderheidsbelang) en The Life Foundation (minderheidsbelang) hebben beduidend minder bijgedragen aan de resultaten.

Onderscheidend vermogen

Het adviesbureau wijt de successvolle resultaten daarnaast aan haar “onderscheidende aanpak”, een multi-disciplinaire dienstverlening (human capital, organisation, technology en communication) aan meer dan 1.300 opdrachtgevers in zowel de publieke als de private sector. Ook plukt het volgens eigen zeggen de vruchten van de decentrale besturingsfilosofie die het al sinds de oprichting in 1997 hanteert. “De decentrale besturingsfilosofie met zelfstandige werkmaatschappen stimuleert het ondernemerschap en draagt nadrukkelijk bij aan het succes. Dit maakt Conclusion tot een snel en wendbaar bedrijf dat dicht op de markt opereert en door klantgerichtheid, kwaliteitsdiensten en toegevoegde waarde het verschil maakt” aldus Conclusion.

Conclusion wordt geleid door een vier-koppige directie, bestaande uit Roland van der Poel (Algemeen directeur), Engbert Verkoren (Algemeen directeur), Edwin Groeneveld (Financieel directeur) en Eugene Reijgersberg (Concern directeur).

Nieuws

Meer nieuws over