InnovestIT Group neemt Diesis Consultancy over van Novisource

08 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Business software investeerder InnovestIT Group heeft Diesis Consultancy overgenomen. Het IT-consultancybedrijf was sinds 2014 onderdeel van Novisource, dat nu weer afscheid neemt van Diesis als gevolg van een nieuwe strategische positionering. Tino Wendriks blijft aan als directeur van Diesis Consultancy.

Recent werd al aangekondigd dat Diesis Consultancy verkocht zou worden, nadat het adviesbureau een directieverandering had doorgevoerd. De aankondiging van de aanstaande verkoop werd gedaan tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van Novisource, dat in 2014 Diesis Consultancy besloot over te nemen. Hoewel eerst gesproken werd door een verkoop aan directeur Tino Wendriks, is nu bekendgemaakt dat Novisource Diesis Consultancy heeft verkocht aan InnovestIT Group.

InnovestIT Group is een familiebedrijf uit Ede dat investeert in ICT-bedrijfssoftware ondernemingen. Daarbij focust de investeringsgroep, waarvoor in 2001 de basis werd gelegd met de oprichting van ICreative door Erik van Doorn, zich op waardecreatie op de lange termijn. Later werden ook Easy Systems en Coforce aan de holding toegevoegd, die in 2016 werd omgedoopt tot InnovestIT Group.

InnovestIT Group neemt Diesis Consultancy over van Novisource

“Met de acquisitie van Diesis wordt verdere invulling gegeven aan de strategie om een bredere ICT-kennispartner voor de CFO te worden. Het onderstreept de wens om naast autonome groei ook door overnames de positie van de Innovestit Groep te verstevigen”, vertelt Van Doorn, CEO van InnovestIT Group. De groep beschikte reeds over kennis van Purchase to Pay (Easy Systems) en Robotic Process Automation (Coforce) en voegt daar met de acquisitie van Diesis nu ook Order to Cash en financiële proceskennis aan toe. Volgens Van Doorn komt deze kennis onder meer van pas bij de implementatie van “complexe financiële boekhoudsoftware, Business Intelligence- en/of Corporate Performance Management omgevingen”.

Diesis verstevigt zijn positie in de markt door zich aan te sluiten bij InnovestIT Group. Door de overname kan het bureau, dat voorheen gevestigd was in Amstelveen maar nu kantoor houdt in Ede, profiteren van synergie-effecten met andere bedrijven uit de groep. Huidig directeur Wendriks, die na het vertrek van zijn medeoprichter Peter Kluskens het roer volledig in handen heeft, zal de Diesis Consultancy blijven leiden.