Altran Nederland koopt technisch adviesbureau Nspyre

18 februari 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altran heeft technisch adviesbureau Nspyre uit Utrecht overgenomen. Zo’n 680 werknemers maken de overstap naar de van oorsprong Franse dienstverlener, dat hiermee in een klap een van de grootste technische dienstverleners in de regio wordt. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Nspyre is een advies- en managementbureau op het vlak van hightech-technologie, software-ontwikkeling en Research & Development. Het ontstond in 2008 uit de verzelfstandiging van de technische automatiseringsafdeling van Ordina en de daaropvolgende samenvoeging met de technische ICT-onderdelen van Atos Origin (tegenwoordig Atos). De elf gespecialiseerde technologie-units van Nspyre bestrijken het gehele productcreatieproces, van advisering en projectmanagement tot ontwikkeling, engineering, testen en implementatie. Zijn klanten zijn actief in een breed scala aan domeinen, waaronder automotive, energie, hightech, industrie, en infrastructuur en verkeer.

NSPYRE - Inspiration Matters

In lijn met de strategische doelstellingen van Altran om zijn marktpositie in de Benelux uit te bouwen heeft de dienstverlener besloten Nspyre in te lijven. Voor Altran is het de tweede grote overname in de regio in korte tijd – vorig jaar kocht het TASS, een specialist op het gebied van Intelligent Systems (~230 werknemers). “De overname van Nspyre ligt op één lijn met onze doelstellingen en zal de oplossingen van Altran voor Intelligent Systems en Lifecycle Experience versterken”, aldus Pascal Laffineur, Chief Executive Officer van Altran Benelux. Wereldwijd heeft Altran recent diverse overnames afgerond, waaronder van Beyondsoft in China en Foliage in de Verenigde Staten.

Met de overname beschikt Altran Benelux nu over een team van 1,800 medewerkers, waarvan meer dan 1,000 in Nederland, en stijgt de omzet naar verwachting tot boven de €150 miljoen*. In ons land behoren onder meer branchegenoten Brunel, Yacht, Sioux en ICT Automatisering tot de belangrijkste concurrenten op het gebied van ICT en technische dienstverlening.

Altran - Suncloud

Merkconsolidatie?
Aan het business model van Nspyre wordt de komende periode weinig gesleuteld, wel wordt waar mogelijk direct gezocht naar mogelijke synergiën in de dienstverlening. Het huidige management van Nspyre blijft aan het roer. Philip van Blanken, topman van Nspyre, laat weten verheugd te zijn met de krachtenbundeling. “Deel uitmaken van de Altran Groep is een mooie volgende grote stap in de ontwikkeling van ons bedrijf; het breidt ons klantenportfolio uit, vergroot onze R&D capaciteiten, geeft ons internationale toegang en versterkt onze positie bij onze klanten. We zien de toekomst vol enthousiasme tegemoet en hebben vertrouwen in het voortzetten van ons groeipad als onderdeel van een grotere organisatie.”

Als onderdeel van de integratie is Altran, voor zowel Nspyre als TASS, een verkenning gestart om op termijn onder een vlag te opereren. Voorlopig zetten beide business units hun activiteiten nog voort onder eigen naam.

* Wereldwijd heeft Altran ongeveer 23 duizend medewerkers in meer dan twintig landen in dienst, samen goed voor ruim €1,8 miljard aan inkomsten.