Altran koopt Telecoms R&D services business in China

26 september 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De wereldwijde engineering- en consultancy organisatie Altran heeft recentelijk de Telecoms & R&D services business van Beyondsoft in China overgenomen. Met de toevoeging van de telco business unit, breidt Altran zijn Chinese team uit met ongeveer 800 professionals.

Na een aantal jaren van succesvolle samenwerking, zetten Altran en Beyondsoft vorig jaar (juni 2013) een joint-venture (JV) op in China. De gezamenlijke entiteit, bekend als ‘Altran-Beyondsoft’, levert R&D diensten op het gebied van Connectivity, Electronics en Software Engineering, met name voor klanten binnen de Telecom- en Automotive sectoren.

Na opnieuw 14 maanden van samenwerking, en de groeiende vraag naar telecom engineering- en adviesdiensten*, heeft Altran nu besloten om de Telecom business unit te kopen van Beyondsoft, een van Azië’s leidende full-spectrum aanbieders van IT diensten en industrie-oplossingen. De overname zal worden afgerond door een kapitaalinjectie in de joint-venture Altran-Beyondsoft, waardoor Altran’s belang groeit van de huidige 51% naar 70%.

Altran-koopt-Beyondsoft

“400 ingenieurs en hun management team zullen zich bij de bestaande joint-venture organisatie voegen – die nu bijna 550 werknemers telt – en zullen diensten blijven leveren aan internationale klanten in China op het gebied van Intelligent Systems”, schrijft Altran in een persverklaring. Met de toevoeging van de telco business unit, groeit het personeelsbestand van de in Frankrijk gevestigde organisatie naar bijna 800.

Adviseur koperszijde
Gedurende het M&A proces werd Altran geadviseerd door Grant Thornton (financiële due diligence) en het lokale advocatenkantoor Zhong Lun (juridisch advies en juridische due diligence)

* De Chinese Telecom & Connectivity markt bestaat uit meer dan 1 miljard mobiele telefoon abonnees.