Altran koopt Amerikaanse systeemspecialist Foliage

27 maart 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijde innovatie- en consultingspecialist Altran heeft Foliage gekocht, een Amerikaanse software- en systems provider. Zo’n 500 medewerkers in de VS en India maken de overstap naar Altran.

Foliage werd opgericht in 1991 en heeft zijn hoofdkwartier in de Amerikaanse stad Burlington. De dienstverlener is gespecialiseerd in innovatie- en productontwikkelingssystemen met een focus op de zorg- life sciences-, luchtvaart- en defensiesectoren. Vorig jaar behaalde Foliage een omzet rond de $50 miljoen (€37 miljoen), maar liefst 35% meer dan het jaar ervoor.

Voor Altran geldt het critical systems segment als een van de groeigebieden voor de komende jaren. Het heeft al twee dochterondernemingen actief in deze markt – Cambridge Consultants en Scalae – maar door de overname geeft het zijn dienstverlening een flinke impuls. Ook richten Cambridge Consultants en Scalae zich met name op de Europese en Aziatische markt en de toevoeging van Foliage geeft Altran een sterkere footprint in de lucratieve Noord-Amerikaanse markt.

Altran koopt Foliage

“Deze overname, de tweede in zijn soort sinds we Industrie Hansa vorig jaar kochten in Duitsland, ligt in lijn met Altran’s 2012-2015 strategische plan* om de aanwezigheid in de VS te versterken. Bovendien geeft Foliage onze expertise op het gebied van product-ontwikkeling en binnen belangrijke sectoren als zorg en life sciences een enorme boost” aldus Philippe Salle, CEO van Altran.

“We geloven dat deel uitmaken van Altran en de samenwerking met onze nieuwe zusterorganisatie Cambridge Consultants ons beter zal positioneren om een breder spectrum van diensten aan onze wereldwijde klanten te kunnen leveren” zegt Foliage topman Timothy Bowe.

* Als onderdeel van het 2012-2015 plan wil Altran de omzet laten groeien naar €2 miljard in 2015.