Altran koopt Duitse autospecialist IndustrieHansa

24 december 2012 Consultancy.nl

Altran heeft de Duitse autospecialist IndustrieHansa gekocht. Door de overname van het bedrijf uit München wordt Duitsland de tweede grootste markt voor Altran, na thuisbasis Frankrijk. In een persbericht laat het adviesbureau weten dat het verwacht binnenkort nog een aantal overnames bekend te maken.

IndustrieHansa werd 35 jaar geleden opgericht. De auto-ontwerper heeft 1,800 medewerkers in dienst en specialiseert zich naast auto’s ook in aeronautics en de energiesector. Het bedrijf heeft een lange samenwerkingsgeschiedenis met diverse bekende Duitse autofabrikanten, waaronder Audi, BMW en Daimler.

Analisten hebben positief gereageerd op de aankoop. “Voor de acquisitie van IndustrieHansa was Altran de elfde engineering- en IT-adviesspecialist in Duitsland. Zijn toegenomen marktaandeel heeft er nu voor gezorgd dat het de vijfde speler op de markt is – een grote stap dus. Daarnaast is de Duitse markt essentieel, gezien het gewicht van zijn economie en industrie binnen Europa”, zegt een analist van een Franse bank.

Altran koopt Duitse autospecialist IndustrieHansa

Overnamepad
Medio 2012 maakte Altran bekend dat het van plan was om drie à vier grote overnames te plegen in 2012 en 2013. De agressieve groeistrategie is onderdeel van Altrans nieuwe bedrijfsstrategie voor de periode 2012-2015: groeien tot een omzet van meer dan €2 miljard in 2015. In juni kocht Altran het adviesbureau Alpha Three Consulting, een Amerikaans consultancykantoor met kantoren in New Jersey en Pennsylvania. En nu volgt dus de acquisitie van IndustrieHansa.

Zie ook het bericht “Altran wil sterk groeien en wereldwijd op overnamepad” voor meer informatie.

“We zijn nog in onderhandeling met drie firma’s, een in het Verenigd Koninkrijk, een bedrijf dat zich specialiseert in Product Lifecycle Management (PLM)-oplossingen, en een groot consulting- en engineeringbureau in India”, zei Altran-CEO Philippe Salle. “We verwachten dat we op zijn minst nog één deal kunnen aankondigen in de loop van 2013.”

Nieuws

Meer nieuws over