Altran wil sterk groeien en wereldwijd op overnamepad

27 juni 2012 Consultancy.nl

Na een aantal magere jaren is internationaal adviesbureau Altran weer op overnamepad. Begin juni kocht Altran de Amerikaanse consultingfirma Alpha Tree Consulting. Daarnaast verwacht het bedrijf twee nieuwe deals te sluiten in de komende maanden. Dat heeft Altran-CEO Philippe Salle vorige week bekendgemaakt in een interview met Reuters. Het betreft een grote overname in Zuid-Europa en een overname in India. De acquisities zijn onderdeel van een nieuwe strategie die het in 2011 lanceerde.

In oktober 2011 onthulde Altran zijn nieuwe bedrijfsstrategie voor de periode 2012-2015. De belangrijkste elementen daarvan zijn een focus op zes Europese markten, middelgrote acquisities in opkomende economieën en het vergroten van de omzet naar meer dan €2 miljard in 2015 in combinatie met een hogere EBITA-marge. Tegelijkertijd besloot Altran om niet-kernactiviteiten af te stoten, waardoor onder andere Arthur D. Little werd verkocht aan de partners van dat strategieadviesbureau en Hilson Moran werd verkocht aan investeerders.

Europese acquisitie
In het interview met Reuters bevestigde Salle dat de geplande acquisitie in Zuid-Europa, op dit moment de grootste markt van het adviesbureau, vrijwel rond is: “We hebben de prijsonderhandelingen bijna afgerond”, aldus de topman. Het is onbekend welke adviesbureaus op de shortlist staan.

Indiase acquisitie
Tevens bevestigde Salle dat zijn bedrijf actief zoekt naar een deal in India: “In India zijn we in onderhandeling met twee verschillende groepen, waarbij één gesprek vrij vergevorderd is en de andere ook op weg is.” In een interview met de Financial Times gaf Altrans Chief Technology Officer Michel Bailly meer details weg: “We zijn in onderhandeling met diverse belangrijke spelers en naar verwachting zullen we deze acquisities aankondigen zodra we de due diligence-processen hebben afgerond.” Indiase kranten melden dat Altran zich focust op bedrijven die actief zijn in de luchtvaart-, automobiel- en energiesectoren. De verwachtte acquisities zijn onderdeel van Altrans doelstelling om zijn personeels-bestand in India uit te breiden naar 2,000 werknemers in 2014.

Overname van Alpha Three Consulting in de VS
Altran kocht begin juni Alpha Three Consulting, een Amerikaans adviesbureau met kantoren in New Jersey en Pennsylvania. Alpha Three Consulting levert professionele advies- en projectengineering-diensten aan grote overheidsinstanties in de Verenigde Staten. Door de overname van Alpha Three Consulting beschikt Altran in de VS nu over ongeveer 300 consultants in zeven kantoren.

Nieuws

Meer nieuws over