Altran neemt Intelligent Systems aanbieder TASS over

09 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altran heeft TASS overgenomen, een van de marktleiders in de Benelux op het gebied van Intelligent Systems. Zo’n 230 werknemers in Nederland en België maken de overstap naar het internationale adviesbureau. Met de overname speelt Altran in op de stijgende vraag naar intelligente systemen en versterkt het zijn wereldwijde positie in het snelgroeiende segment.

TASS werd in 1978 opgericht als onderdeel van de Philips Groep. Na jaren van groei behoort de technische dienstverlener anno 2014* tot een van de marktleiders in de regio Benelux voor geïntegreerde software in de sectoren halfgeleiders, consumentenelektronica en gezondheidszorg. Tot de klantenkring behoren onder meer ASML, Philips, NXP en TomTom. TASS biedt een groot scala van technische IT-diensten aan, variërend van 'connected devices' tot 'Internet of Things' en software engineering. Het bedrijf heeft ongeveer 230 werknemers in dienst, verspreid over vier vestigingen (Eindhoven, Apeldoorn, Leuven en Gent). In 2013 behaalde TASS een omzet van €23 miljoen.

Altran neemt Intelligent Systems aanbieder TASS over

Synergie

De acquisitie van het Eindhovense TASS sluit goed aan bij de strategie van Altran. Zo heeft het adviesbedrijf een aantal jaar geleden in het zogeheten ‘2012-2015 strategische plan’ ambitieuze groeidoelstellingen opgesteld, waaronder ook voor de Benelux regio. De toevoeging van TASS betekent een forse vergroting van de omzet en het personeelsbestand. Bovendien behoort Intelligent Systems dienstverlening tot een van Altran’s focusgebieden voor de toekomst – wereldwijd telt de practice al zo’n 3,500 experts in 13 landen, nu komen daar ruim 230 experts bij.

“De overname van TASS ligt in lijn met het strategische plan voor 2012-2015. TASS is een bekende, winstgevende speler met sterke capaciteiten en om die reden ligt de acquisitie perfect in lijn met de overname- en operationele strategieën van Altran” aldus Philippe Salle, topman van Altran.

Philippe Salle - Edwin Manten

Volgens Edwin Manten, Algemeen Directeur van TASS, biedt de overname ook voor TASS grote kansen in de markt. “We geloven dat Altran en TASS elkaar sterk aanvullen en een goede culturele fit hebben. TASS werkt binnen segmenten waar technische en embedded software een belangrijke rol spelen voor de ontwikkeling van intelligente en innovatieve producten met een sterke focus op verbonden apparaten in de wereld van Internet of Things. Het is duidelijk de juiste stap en het juiste moment om TASS zijn doelen binnen een internationale omgeving te laten behalen. Onze klanten blijven in goede handen en we zullen producten van hoge kwaliteit blijven ontwikkelen samen met onze klanten, om hun ‘time to market’ te verlagen”.

M&A partners

Altran en TASS werden tijdens de transactie bijgestaan door advocatenkantoren CMS Derks Star Busmann en Allen & Overy, adviesbureaus Grant Thornton en KPMG en adviseurs van ABN AMRO.

* TASS maakte jarenlang onderdeel uit van Total Specific Solutions (TSS). Eind vorig jaar besloot het management om als zelfstandige onderneming verder te gaan.