Adviesbureau Novisource krijgt beursnotering

05 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en interimbureau Novisource krijgt een beursnotering aan de NYSE Euronext Amsterdam. Afgelopen week stemden aandeelhouders van 1NOMij tijdens de BAVA unaniem in met de reverse listing van het Nieuwegeinse bureau. Met de beursnotering wil het meer armslag krijgen voor het financieren van de groeiplannen.

Novisource heeft zo’n 80 adviseurs (>180 inclusief externen) werkzaam op het gebied van business consultancy, interim-management, projectmanagement en ICT. De branchefocus richt zich met name op de financiële sector, alhoewel het ook actief is in de sectoren zorg, utilities en telecom.

Novisource naar de beurs

Eind vorig jaar maakte Novisource bekend dat het van plan was om een zogeheten reverse listing door te voeren. Bij deze constructie, ook bekend als een reverse takeover, neemt een niet-beursgenoteerd bedrijf een beursgenoteerd bedrijf over. In dit geval nam Novisource het beursgenoteerde vastgoedfonds 1NOMij over en is het bedrijf vervolgens herbenoemd naar Novisource. De transactie is gefinancierd met de uitgifte van 100 miljoen nieuwe aandelen 1NOMij (verhouding 1 nieuw aandeel voor 10 oude aandelen).

Raad van Bestuur

De directie van Novisource bestaat uit Willem van der Vorm (CEO, voorheen directeur Pensioenen bij ASR) en Bert van Winkoop (CFO, voorheen CFO van het voormalig beursgenoteerde UCC). Peter Paul de Vries, bestuurder van 1Nomij, is afgetreden als bestuurslid.