Interimbureau Novisource naar beurs na reverse listing

23 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en interimbureau Novisource gaat naar de beurs. Met het kapitaal dat voortvloeit uit de beursnotering krijgt Novisource meer armslag voor het financieren van de ambitieuze groeiplannen. Novisource heeft de doelstelling uitgesproken om in drie jaar tijd te verdubbelen.

Novisource heeft zo’n 80 adviseurs (>180 inclusief externen) werkzaam op het gebied van business consultancy, interim-management, projectmanagement en ICT. De branchefocus richt zich met name op de financiële sector, alhoewel het ook actief is in de sectoren zorg, utilities en telecom.

Reverse listing

De beursnotering wordt via een ‘reverse listing’ mogelijk maakt. Bij deze constructie, ook bekend als een reverse takeover, neemt een niet-beursgenoteerd bedrijf een beursgenoteerd bedrijf over. In dit geval neemt Novisource het beursgenoteerde vastgoedfonds 1NOMij over. De acquisitie zal worden gefinancierd door de uitgifte van 100 miljoen nieuwe 1NOMij aandelen. Vervolgens wordt de beursgenoteerde vennootschap herbenoemd tot Novisource.

Interimbureau Novisource naar beurs na reverse listing

Groeiplannen

Als gevolg van de crisis in de adviesbranche kampte Novisource de afgelopen jaren met een dalende omzet. Vorig jaar wist het op het nippertje zwarte cijfers te schrijven – een omzet van €27,6 miljoen was goed voor een EBITDA van €100.000. Dit jaar presteert het adviesbedrijf aanzienlijk beter - voor 2013 wordt een omzet van €24 a €25 miljoen verwacht en een duidelijke verbetering van de EBITDA ten opzichte van 2012.

Voor de lange termijn heeft Novisource ambitieuze plannen, de onderneming streeft ernaar om de omzet binnen drie jaar te vergroten tot tenminste €50 miljoen, wat grofweg neerkomt op een verdubbeling. Deze groei zal moeten worden bereikt door een combinatie van autonome groei en acquisities. De beoogde beursnotering is een van de eerste stappen in dit proces. De middelen zullen worden gebruikt om de “groei te versnellen” aldus het concern.

De transactie moet nog formeel worden geaccepteerd door de aandeelhouders. Het voorstel wordt op 28 januari 2014 tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering besproken.