Finext en The Resource ontwikkelen tax reporting app

05 november 2015 Consultancy.nl

Financieel adviesbureau Finext en The Resource hebben gezamenlijk een corporate tax reporting app ontwikkeld op het cloud-based plannings- en modelleringsplatform van Anaplan. De nieuwe fiscale rapportage app werd onlangs gepresenteerd tijdens de Anaplan Hub in Amsterdam en wordt beschikbaar gesteld op de Anaplan App Hub. De applicatie stelt bedrijven in staat om fiscale informatie op een effectieve en gebruiksvriendelijke manier te rapporteren.

Volgens Patrick van Gerven, partner bij The Resource – een werving- en selectiebureau voor fiscale vacatures – verandert er momenteel veel binnen het vakgebied van Corporate tax reporting, dat onderhevig is aan een aantal belangrijke trends. “Allereerst treedt er per 1 januari 2016 nieuwe wetgeving in werking, zoals country-by-country reporting voor multinationals. Ten tweede is er een groeiend publiek bewustzijn rondom belastingen, gecombineerd met een toename van duurzaamheidsverslaggeving. Dit leidt tot meer transparantie over de fiscale principes, fiscale gegevens en de betaalde belastingen per land”, legt Van Gerven uit.

De roep om meer transparantie, de groei van duurzaamheidsverslaggeving en aanstaande wetgeving vragen om gedetailleerde fiscale informatie, stelt Van Gerven. Organisaties hebben daarom behoefte aan een gedetailleerd, actueel en accuraat inzicht in de fiscale positie per entiteit en per land. Dat vraagt om nieuwe plannings- en modelleringstools nodig om de groeiende eisen aan fiscale omgeving te ondersteunen, zo luidt de conclusie.

Patrick van Gerven, Jethro van der Veer, Marco van Oosterhout

Om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt heeft The Resource samen met financieel adviesbureau Finext een specifieke tax reporting app ontwikkeld. De applicatie stelt bedrijven in staat om fiscale informatie op een effectieve en gebruiksvriendelijke manier te rapporteren. De app is gebaseerd / ontwikkeld op het cloud-based plannings- en modelleringsplatform van Anaplan, een wereldwijde leverancier van cloud-gebaseerde enterpriseplanning oplossingen. Tijdens de Nederlandse editie van Anaplan Hub 2015* dat eind september in Amsterdam plaatsvond, werd de app door Finext gepresenteerd. De fiscale rapportage app wordt beschikbaar gesteld op de Anaplan App Hub. Anaplan klanten kunnen uit meer dan 100 pre-built planning apps kiezen in de Anaplan App Hub, of hun eigen apps bouwen.

Jethro van der Veer, Consultant bij Finext, legt de toegevoegde waarde van de tax reporting app uit: “De nieuwe toepassing zorgt voor een soepel en effectief fiscaal proces. Bovendien kun je de fiscale applicatie integreren met de bestaande Performance Management applicaties, om zo betrouwbare fiscale gegevens vanuit de hele organisatie te verzamelen.”

Anaplan Hub Amsterdam

Doordat de nieuw ontwikkelde tax app is gebouwd op Anaplan’s cloud platform, is informatie via een eenvoudige interface altijd en overal toegankelijk, legt Marco van Oosterhout, Managing Director van Anaplan Benelux, uit. “Dit zorgt ervoor dat tax managers toegang hebben tot dezelfde up-to-date cijfers als financiën”, aldus Van Oosterhout, die daaraan toevoegt: “Het is gebruiksvriendelijk en flexibel, waardoor juridische of organisatorische wijzigingen gemakkelijk door te voeren zijn.” Frederic Laluyaux, CEO van Anaplan, voegt toe: “Digitale verstoring heeft ervoor gezorgd dat bedrijven hun activiteiten tegenwoordig realtime moeten plannen en optimaliseren om concurrerend te blijven. Grote en snelgroeiende bedrijven kiezen voor Anaplan omdat onze enterprise-architectuur een bedrijfsbrede planning mogelijk maakt.”

Voor zijn gebruikers en partners organiseert Anaplan jaarlijks de Anaplan Hubs, conferenties over Anaplan op verschillende plekken ter wereld. Vier consultancybureaus hebben zich dit jaar als partner aan Anaplan Hub 2015 Amsterdam verbonden: Deloitte (Platinum partner), Accenture (Gold partner), en Finext en EyeOn (Silver partners). 

Nieuws

Meer nieuws over