Mijn School wint Finext Nieuw Organiseren Prijs 2015

14 oktober 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Mijn School, een succesvolle opleiding van het Graafschap College voor drop-outs, mag zich een jaar lang hét voorbeeld noemen van nieuw organiseren in de praktijk. De opleidingsinstelling wist afgelopen week de ‘Finext Nieuw Organiseren Prijs’ in ontvangst nemen tijdens het Grote Nieuw Organiseren Event 2015 in Den Haag.

Voor het tweede jaar op rij reikt platform Nieuworganiseren.nu samen met partner Finext de ‘Nieuw Organiseren Prijs’ uit aan de organisatie die voorloopt op het gebied van nieuw organiseren. Het gaat daarbij om principes als het nieuwe werken, zelforganisatie of bijvoorbeeld het ondersteunen van het vakmanschap in de bedrijfsvoering. In 2014 mocht Schoongewoon zich de winnaar noemen, en afgelopen donderdag avond maakte de jury bekend dat de werknemerscoöperatie het stokje overdraagt aan Mijn School uit Doetinchem.

Mijn School wint nieuw organiseren prijs

Mijn School is een opleiding van het Graafschap College voor drop-outs. De school staat open voor alle mensen die niet binnen het reguliere onderwijs passen, en helpt deze leerlingen op creatieve manieren aan een erkend MBO-diploma. Zo krijgen de studenten alle ruimte en bepalen ze hun eigen lesprogramma. In de afgelopen jaren is het aantal leerlingen op Mijn School gegroeid van zo'n 25 naar meer dan 150. De Doetinchemse school werd door de jury verkozen tot winnaar, omdat het een sterk voorbeeld is van onderwijsvernieuwing. “Er is veel behoefte aan nieuw organiseren in het onderwijs, de jeugd heeft immers de toekomst. De vernieuwende manier van werken bij Mijn School is toepasbaar op andere scholen. We zien dan ook graag dat Mijn School het reguliere onderwijs ‘besmet’ met haar werkwijze,” aldus de jury.

In totaal waren acht bedrijven en instellingen genomineerd voor de prijs.