8 organisaties kanshebber voor Nieuw Organiseren Prijs

07 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Morgen vindt het Nieuw Organiseren Event plaats, een initiatief van platform Nieuworganiseren.nu. Tijdens het event wordt de Finext Nieuw Organiseren Prijs uitgereikt, een prijs die wordt toegekend aan een organisatie die serieuze stappen heeft gezet van een traditionele organisatie naar nieuw organiseren. Acht organisaties dingen mee naar de prijs.

Om te kunnen blijven concurreren en te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen van klanten en de maatschappij klinkt anno 2015 steeds luider de roep om efficiëntere organisaties, leanere processen, klantcentriciteit of bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden. In een wereld van continu veranderen, digitalisering en meer focus op duurzaamheid, zoeken mensen naar wegen om bij te dragen aan de samenleving en naar andere vormen om hun werk te organiseren. Vormen die beter passen bij henzelf en bij deze tijd waarin zij leven. Met andere woorden: slimme, nieuwe, duurzame en menselijke manieren van organiseren en samenwerken. Oftewel: ‘Nieuw Organiseren!’

Finext Nieuw Organiseren Prijs

Om het fenomeen van ‘nieuw organiseren’ nader uit een te zetten organiseert platform Nieuworganiseren.nu morgen het Nieuw Organiseren Event. In de Nieuwe Regentes Den Haag zullen tal van deskundigen hun praktische expertise over nieuwe manieren van organiseren, samenwerken en aanverwante thematiek delen met de doelgroep, bestaande uit managers, bestuurders, adviseurs en tal van andere professionals.

Gedurende het evenement is er ook aandacht voor de uitreiking van de ‘Finext Nieuw Organiseren Prijs’. Deze award zal worden uitgereikt aan een organisatie die serieuze stappen heeft gezet van een traditionele organisatie naar nieuw organiseren. Het gaat daarbij om principes als zelforganisatie of bijvoorbeeld het ondersteunen van het vakmanschap in de organisatie.

Om de praktische toepassing van nieuw organiseren te stimuleren, zal de jury dit jaar met name organisaties honoreren met een podiumplek die hun organisatie op een nieuwe manier hebben georganiseerd. Radicaal, bijvoorbeeld door een hiërarchische structuur te vervangen door het werken in zelfstandige teams, of door het management, en zelfs functies, af te schaffen. Maar ook minder radicaal, bijvoorbeeld door medewerkers te vragen hoe zij willen werken of door de klant of burger te betrekken bij de manier van werken.

Hilverzorg, Spirit, Kesselaar en Zn., Vivium, Mijn School, de Gemeente Venlo, Werken in NetwerkenVoor Welzijn, de Gemeente Hollands Kroon

Dit jaar zijn de volgende organisaties genomineerd voor de Nieuw Organiseren Prijs: Hilverzorg, Spirit, Kesselaar en Zn., Vivium, Mijn School, de Gemeente Venlo, Werken in Netwerken/Voor Welzijn, de Gemeente Hollands Kroon. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang hét voorbeeld van nieuw organiseren in de praktijk noemen. De redactie van Nieuworganiseren.nu maakt onder meer een uitgebreid portret van de winnaar en zal dit zowel offline als online onder de aandacht brengen.