EY Advisory koopt Integrc, specialist in GRC consulting

19 juni 2015 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel

Accountants- en advieskantoor EY heeft Integrc overgenomen, een internationaal consultancybureau dat governance-, risk en compliance (GRC) diensten biedt aan bedrijven die gebruik maken van SAP. Ongeveer 100 professionals in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, India en Dubai zullen de overstap maken naar EY’s Advisory praktijk.

Met meer dan 31.000 professionals in meer dan 150 landen is EY Advisory een van de grootste business- en technologie advieskantoren ter wereld. Volgens een recent onderzoek van Gartner mag EY zich anno 2015 het op twee na grootste wereldwijde consultancybureau noemen, net achter Deloitte Consulting en PwC / Strategy&. In termen van omzetgroei laat EY zelfs het beste track record zien ten opzichte van zijn concurrenten. Zo toonde een recente analyse van Consultancy.nl aan dat de omzet van EY Advisory is gegroeid van $3,8 miljard in 2008 naar $6,5 miljard in 2014. Dit komt neer op een groei van zo’n 71%, aanzienlijk hoger dan die van EY’s Tax- (18%) en Assurance- (4%) praktijken in dezelfde periode.

Omzetgroei van EY

Het afgelopen jaar breidde EY zijn Advisory business unit verder uit door – bovenop zijn organische groei – negen grote overnames te doen, met The Parthenon Group, het in Nederland gevestigde Centre Consulting en het Australische Sweeney Research als de belangrijkste voorbeelden*.

Gisteren kondigde het Big Four kantoor wederom een deal aan – de overname van Integrc, een internationaal consultancykantoor dat governance-, risk- en compliance (GRC) diensten levert aan bedrijven die gebruikmaken van SAP. Integrc werd opgericht in 2012 na een fusie tussen het in Nederland gevestigde CSI en het Britse su53. Sindsdien is het team gegroeid naar zo’n 100 professionals, met daarnaast kantoren in India en de Verenigde Arabische Emiraten. Het IT-adviesbureau helpt klanten om zo goed mogelijk gebruik te maken van IT om risico’s beter te beheersen, proces compliance te optimaliseren, en operationele kosten te verminderen.

Door de overname versterkt EY zijn GRC-consultingcapaciteiten en verbreedt en verdiept het zijn dienstenaanbod binnen dit segment. Het kantoor nam reeds een marktleidende rol in binnen dit domein – zo werd EY bijvoorbeeld door IDC als een ‘leider’ erkend in zijn meest recente ‘MarketScape for GRC Services’ ranking***. Over die verkregen erkenning zei Paul van Kessel – de toenmalige EY Risk Leader – destijds: “We schrijven dit goede resultaat toe aan onze aanpak, waarmee we risico met resultaatverbetering verbinden, het beste talent zoeken, nieuwe methodes ontwikkelen, onze dienstverlening versterken en een sterke marktbenadering hebben.” Door de huidige overname van Integrc wordt EY nu nog meer een voorloper binnen het GRC vakgebied.

EY neemt Intergrc over

Onderscheidende technologie en marktkennis
Thomas Sileghem, verantwoordelijk voor
EY Advisory Services in België en Nederland is verheugd dat EY door de deal nieuwe capaciteiten kan toevoegen: “Integcr beschikt over unieke en onderscheidende technologie en marktkennis. We kijken uit naar de komst van de hoogopgeleide consultants van Integrc na het afronden van de transactie”, aldus Sileghem, om daaraan toe te voegen: “Met deze overname zijn we in staat om de GRC-activiteiten van onze cliënten nog verder te verbeteren. Onze cliënten zullen het SAP-proces van strategie tot implementatie nu veel sneller en efficiënter kunnen doorlopen om een concurrentie- en kostenvoordeel te realiseren.” 

Ook Martijn Proctor en Werner van Haelst, Joint Managing Directors van Integcr, zien een duidelijke meerwaarde voor zowel klanten als medewerkers: “Wij hebben enkele van de meest vooraanstaande en solide bedrijven ter wereld ertoe aangezet om nieuwe wegen in te slaan met GRC. Samen met EY kunnen we dat nu op een veel grotere schaal doen. Onze kennis van SAP en onze innovatieve aanpak sluiten perfect aan bij het vertrouwde merk en het leiderschap inzake strategisch risicobeheer van EY. Het zal daarom voordelen opleveren voor zowel onze cliënten als voor onze medewerkers.”

De overname zal naar verwachting afgerond worden in augustus 2015. Financiële details over de deal zijn niet vrijgegeven.

Paul van Kessel - Thomas Sileghem - Martyn Proctor - Werner van Healst

* Een overzicht van de meest recente overnames van EY binnen de adviesbranche: 8th Man Consulting (Oracle expert; gevestigd in Zuid-Afrika), The Parthenon Group (strategy consultancy; gevestigd in de VS), Centre Consulting (performance management in de financiële sector; gevestigd in Nederland), Corporate Quality Consulting (IT-expert; gevestigd in Duitsland), Roam Consulting (analytics specialist; gevestigd in Australië), Net Balance (sustainability consulting; gevestigd in Australië), Sweeney Research (marktonderzoek; gevestigd in Australië), LogiStar Solutions (SAP supply chain oplossingen; gevestigd in de VS) en Five Point Partners (CRM application capabilities; gevestigd in de VS). 

** CSI werd opgericht in 1997, su53 in 2006.

*** IDC MarketScape: Worldwide Business Consulting Services for Governance, Risk and Compliance Vendor Analysis. Andere leiders waren onder meer Deloitte, Accenture, McKinsey & Company en PwC.