EY omzet stijgt 6 procent door sterke groei Advisory

30 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft het afgelopen jaar sterk gepresteerd – het accountancy- en consultancybureau heeft wereldwijde inkomsten gerealiseerd van $27.4 miljard, een verhoging van 6% ten opzichte van het vorige fiscale jaar. Alle business units wisten groei te behalen, met Advisory als sterkst presterende segment.

De afgelopen 10 jaar heeft EY op basis van een internationaliserings- en professionaliseringsstrategie indrukwekkende groei gerealiseerd. Was de wereldwijde omzet van de organisatie (destijds bekend als Ernst & Young) in 2004 nog ongeveer $14.5 miljard, in het afgelopen fiscale jaar bedroeg de totale omzet $27.4 miljard, wat neerkomt op een CAGR van 6,6% voor de periode tussen 2004 en 2014. Voor het financiële jaar 2014 boekte EY een groei van 6%, iets sterker dan de groei van 5,8% die in de vorige periode geboekt werd. “Ik ben erg trots op de inspanningen van onze mensen, die resulteerden in opnieuw een sterk jaar van groei voor EY. Dit volgt onze marktleidende prestaties op van vorig jaar”, zegt Mark Weinberger, EY’s wereldwijde CEO.

Wereldwijde omzet EY
Het consultancysegment liep voorop in de bedrijfsresultaten en groeide veel sneller dan zijn kern audit activiteiten, zoals ook het geval was bij alle overige grote zakelijke dienstverleners de afgelopen jaren. EY’S Advisory business groeide met 13,5% naar $6.5 miljard, terwijl de M&A business (Transactions Advisory Services) met 6,6% steeg naar $2.3 miljard. Tax groeide met 4%, terwijl Assurance een groei zag van 3%. EY’s personeelsbestand telt wereldwijd momenteel 190.000 mensen, het hoogste aantal ooit voor het bureau. 

Kijkend naar de prestaties sinds het uitbreken van de crisis (2008 - 2014), is Advisory de best presterende unit, met een indrukwekkende groei van 71%. Als gevolg hiervan groeide het aandeel van Advisory ten opzichte van EY’s totale business van 17% in FY08 naar bijna een kwart dit jaar.

Omzetgroei per Business Unit

Acquisities
EY’s groei van de afgelopen jaren werd gerealiseerd door een combinatie van organische groeidoor het aannemen van 60.000 nieuwe werknemers werelwijd en inorganische groei door 17 acquisities. Het Big 4 bureau was voornamelijk actief in de adviesbranche, waarbij het onder andere Greenwich Consulting (130 consultants), strategy consultancy The Parthenon Group (350 consultants), Net Balance, Sweeney Research en Corporate Quality Consulting kocht, al werden de drie laatste gekocht na het einde van EY’s fiscale jaar (30 juni 2014), wat betekent dat die cijfers zullen worden geconsolideerd in de FY15 resultaten.