EY koopt sustainability consultancybureau Net Balance

04 september 2014 Consultancy.nl

Zakelijke dienstverlener EY heeft Net Balance gekocht, een van de toonaangevende cosultancybureaus op het gebied van duurzaamheid in Australië. Het Net Balance team zal worden geïntegreerd in EY’s Change and Sustainability praktijk verspreid over kantoren in Melbourne, Sydney en Brisbane.

Net Balance
Net Balance werd opgericht in 2006 door Terence Jeyaretnam. De afgelopen onderging de organisatie – die zich specialiseert in duurzaamheidsadvies, assurance en onderzoek – een sterke groei, gedreven door de bloeiende markt voor duurzaamheidsdiensten en een succesvol business model. Net Balance heeft momenteel 50 adviseurs, die verspreid werken op locaties in Melbourne, Sydney, Brisbane, Hobart, Perth en Londen.

In lijn met EY’s ambitie om zijn capaciteit ten aanzien van duurzaamheid uit te breiden, besloot het Big 4 accounting- en consultancybureau om Net Balance te kopen. Volgens Mathew Nelson, Asia-Pacific Climate Change en Sustainability Leader bij EY, zal de aankoop van Net Balance de expertise binnen de gehele waardeketen voor duurzaamheidsadviesdiensten een boost geven. “Deze overname zal EY’s capaciteit verder versterken om onze klanten te bedienen op alle gebieden van duurzaamheid en klimaatverandering, met name sociale-, supply chain-, energie-, en duurzaamheidsadviesdiensten”, stelt hij.

EY Australie - Sustainability

Grootste aanbieder sustainability
Als gevolg van de overname, zal EY’s lokale Change and Sustainability team uitgroeien naar meer dan 90 adviseurs, waardoor het “de grootste aanbieder van duurzaamheidsdiensten in Australië wordt”, stelt Jeyaretnam. Bovendien zal de integratie, vanuit het oogpunt van de oprichter van Net Balance,  een verdere boost betekenen voor zijn footprint, zowel naar klanten toe als werknemers. “Ons te voegen bij onze collega’s van EY is zeer spannend, aangezien het onze klanten en werknemers significante kansen biedt, aangezien we nieuwe markten betreden en ons dienstenaanbod, projecten en initiatieven die we kunnen aanbieden uitbreiden”.

Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven. De overname zal naar verwachting eind september 2014 worden afgerond, waarna Net Balance volledig binnen EY geïntegreerd zal zijn.

EY - Netbalance - Sweeney Research - The Parthenon Group

Derde deal
Voor EY, vormt Net Balance de derde grote deal in het consulting landschap in de afgelopen twee maanden. In augustus kocht EY Sweeney Research (70 werknemers), een andere in Australië gevestigde management consultancy, en in juli kocht het The Parthenon Group, een wereldwijd strategie adviesbureau met ongeveer 350 consultants, dat onlangs werd genomineerd voor de ‘top 50 wereldwijde consultancybureaus ranking van Vault (#11 op de lijst).

Nieuws

Meer nieuws over