EY Advisory koopt IT expert Corporate Quality Consulting

17 september 2014 Consultancy.nl

Wereldwijd accountancy- en consultancybureau EY heeft Corporate Quality Consulting overgenomen, een Duits IT adviesbureau. 65 consultants zullen EY’s Advisory praktijk in Duitsland versterken. Het merk Corporate Quality Consulting zal na closing vervallen vervallen.

Corporate Quality Consulting is in 2005 opgericht en is gespecialiseerd in IT consulting dienstverlening, waaronder IT advisory (bijv. IT strategy, IT operating modelontwerp) en IT implementatiediensten (bijv. de uitrol van systemen, IT ondersteuning). Het adviesbedrijf heeft 65 werknemers en een omzet van iets onder de €14 miljoen (FY2013).

EY Advisory koopt Corporate Quality Consulting

Met als doel om zijn advies voetafdruk uit te bouwen – in lijn met EY’s wereldwijde strategie om zijn marktaandeel te vergroten in de adviesbranche – heeft EY Duitsland besloten om Corporate Quality Consulting te kopen. Volgens Marcus Schweizer, verantwoordelijk voor EY’S Advies business in de DACH regio, zal de acquisitie zijn IT capaciteiten significant vergroten. “Met de transactie van Corporate Quality Consultinghebben we onze business versterkt met een bedrijf dat kan bouwen op een sterke track record. De toevoeging zal onze diensten significant versterken op het gebied van IT consulting.”

Als onderdeel van de deal zullen Stephan Salmann en Oliver Kuklok, beide oprichters van Corporate Quality Consulting, zich bij EY als partner voegen. Zij zullen echter hun originele brand moeten achterlaten, aangezien EY heeft aangekondigd dat het merk, na de formele closing van de deal, zal vervallen en de operaties zullen worden voortgezet onder de vlag van EY.

“Samen zullen Corporate Quality Consulting en EY in staat zijn om organisaties binnen alle sectoren te voorzien van een compleet spectrum van IT adviesdiensten van hoge kwaliteit”, voegt Salmann toe.

Markus Schweizer - Stephan Salmann - Oliver Kuklok

Vierde adviesacquisitie
Voor EY is de acquisite van Corporate Quality Consulting de vierde grote deal in het adviessegment in de afgelopen drie maanden. In september kocht het de Australische sustainablity expert Net Balance, in augustus kocht EY Sweeney Research (70 werknemers), nog een Australisch management adviesbureau, en in juli kocht het The Parthenon Group, een wereldwijd strategy consultanybureau met ongeveer 350 consultants, dat onlangs genomineerd werd voor de ‘top 50 wereldwijde consultancybureaus’ ranking van Vault (#11 op de lijst).

EY Acquisitions

Specifiek naar de Duitse markt kijkend was de laatste grote aankoop van EY de acquisitie van J&M Management Consulting, die 320 consultants aan EY’s lokale Advisory unit toevoegde. In de Duits sprekende regio heeft EY nu 3.800 consultants, en een totale omzet van grofweg €478 miljoen.

Nieuws

Meer nieuws over