E&Y Advisory koopt J&M Management Consulting

07 februari 2013 Consultancy.nl

De Duitse tak van Ernst & Young heeft supply chain adviesbureau J & M Management Consulting overgenomen. Circa 320 consultants van J & M Management Consulting maken de overstap naar Ernst & Young Advisory, de management consulting tak van het Big4 kantoor. De integratie wordt, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, in de zomer van dit jaar afgerond.
 
J & M behaalde in 2011 een omzet van circa €50 miljoen, waarvan ongeveer 80% in Duitsland.
 
Doordat J & M Management Consulting in de afgelopen jaren een sterke track record heeft opgebouwd in de Duitse regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) heeft Ernst & Young besloten om in ieder geval tot eind 2013 de naam J & M in stand te houden. De twee oprichters van J & M Management Consulting, Frank Jenner en Andreas Müller, zijn beiden benoemd tot partner binnen het adviesbureau.
 
E&Y koopt J&M Management Consulting
 
Door de overname heeft Ernst & Young Advisory meer dan 1,400 adviseurs op het gebied van fusies & overnames, management consulting, financial advisory en IT consulting. Daarmee is het naar eigen zeggen ‘marktleider in de regio op het gebied van adviesdiensten’.
 
Vijfde overname voor E&Y Advisory in twee jaar
De acquisitie van J & M Management Consulting is de vijfde overname voor de Advisory business unit binnen twee jaar tijd. In oktober vorig jaar kocht het Beco Groep in Nederland en België, een adviesbureau op het gebied van Sustainability & Corporate Social Responsibility (CSR). Eerder die maand kocht de Amerikaanse praktijk Jeffrey Parker & Associates, een boutique Amerikaans financieel adviesbureau dat zich focust op infrastructuur. In september 2012 werd in België concurrent Grant Thornton overgenomen. En in 2011 kocht de adviestak ook twee bedrijven: Partake Consulting (60 FTE) en BI specialist ISA Consulting (100 FTE).

Nieuws

Meer nieuws over