Ernst & Young koopt business intelligence adviesbureau

04 mei 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Ernst & Young Advisory heeft ISA Consulting gekocht. ISA Consulting is een adviesbureau dat zich richt op business intelligence diensten. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en heeft ongeveer 100 consultants in dienst. De acquisitie van ISA Consulting is een versterking van E&Y’s diensten in business performance management, business intelligence en data integration.

De financiële details van de overeenkomst werden door Ernst & Young niet bekendgemaakt. Volgens Amerikaanse media komt de waarde van de deal overeen met 6,5 keer de jaarlijkse EBITDA van ISA Consulting. E&Y heeft besloten om alle consultants van ISA Consulting aan te nemen. Alle sales- en back office-personeelsleden worden echter ontslagen.

“De acquisitie van ISA Consulting is onderdeel van een bredere strategie van Ernst & Young. We willen onze sterke aanwezigheid in de performance management en analytics markt nog verder uitbreiden”, zegt Bob Patton, Advisory Services Leader van Ernst & Young in Amerika. “De reputatie van ISA Consulting wat betreft kwaliteit en integriteit, tezamen met de ervaring van hun team, zorgt ervoor dat ze perfect passen binnen Ernst & Young.”

De Advisory-afdelingen van de internationale Ernst & Young-organisatie zijn in de loop van de tijd zeer sterk gegroeid. Op dit moment werken meer dan 20,000 professionals in het wereldwijde adviesnetwerk.