Ernst & Young Advisory koopt Partake Consulting

26 mei 2011 Consultancy.nl

Ernst & Young heeft Partake Consulting overgenomen. Door de acquisitie wordt het Big4 adviesbureau "marktleider op het gebied van Enterprise Intelligence in België, Nederland en Frankrijk" aldus E&Y. Partake Consulting zal opgaan in Ernst & Young en onderdeel uitmaken van de serviceline Advisory. 

Partake Consulting verleent diensten in de segmenten van Enterprise Intelligence (consolidatie, budgettering, forecasting, rapportage & informatieanalyse). De onderneming is in 1998 opgericht en telt circa 60 consultants. Partake Consulting is actief in Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Marktleider in groeimarkt
Gijs de Vries, Managing partner Advisory van Ernst & Young: “Wereldwijd is het werkgebied Enterprise Intelligence (EI) een groeimarkt. De overname van Partake Consulting zorgt ervoor dat Ernst & Young marktleider wordt op het gebied van EI in België, Nederland en Frankrijk. De diensten versterken onze activiteiten gericht op ondersteuning van de CFO agenda en de groeiambities van onze Europese organisatie”.

Integrale aanpak
Partake Consulting adviseert een groot aantal aansprekende ondernemingen en haar omzet bedraagt circa 11 miljoen euro per jaar. Berry Diepeveen, lid van het managementteam van Partake Consulting: “Door deze overname worden we in één keer een topspeler in diverse landen. Onze klanten vragen steeds meer een integrale aanpak bij hun uitdagingen op het gebied van prestatiemanagement. Door toe te treden tot Ernst & Young zijn wij meer dan ooit in staat om onze klanten nog breder te bedienen. De overname biedt niet alleen de organisatie prachtige groeiperspectieven maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun werkzaamheden en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet.”

Positief effect werkgelegenheid
De leiding van Partake Consulting berust bij een managementteam van drie personen die samen met de IT Advisory leider van Ernst & Young dit onderdeel gaan leiden. Een beperkt deel van de dienstverlening zal door de onafhankelijkheidsregels niet kunnen worden gecontinueerd. De toetreding van de werknemers van Partake Consulting tot Ernst & Young zal vanwege het marktleiderschap een positieve uitwerking hebben op de werkgelegenheid van beide organisaties.

Nieuws

Meer nieuws over