E&Y koopt adviesbureau voor duurzaamheid Beco

16 oktober 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Ernst & Young heeft in Nederland en België Beco Groep overgenomen, een adviesbureau op het gebied van Sustainability & Corporate Social Responsibility (CSR). Circa 42 consultants van Beco maken de overstap naar het Big4 kantoor. Franc van den Berg, bestuurder van het boutique adviesbureau, wordt partner bij Ernst & Young. Voorlopig blijft de duurzaamheidsspecialist onder de eigen bedrijfsnaam opereren.
 
Door de overname wordt Ernst & Young volgens eigen zeggen “marktleider in dienstverlening op het gebied van Corporate Responsibility & Sustainability in België en Nederland”.
 
42 consultants maken overstap
Sinds de oprichting van Beco Groep in 1990 is het bedrijf gegroeid tot 42 FTE’s, waarvan 34 consultants werkzaam zijn in Nederland en 8 adviseurs in België. De diensten portefeuille richt zicht zich op vier focusgebieden: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), Energie en klimaat, Product- en procesoptimalisatie en Managementinformatie en –tooling. De cliëntenportefeuille is breed en omvat een mix van multinationals, grote bedrijven, het middenbedrijf, overheden, NGO’s en maatschappelijke organisaties.
 
Giljam Aarnink, Managing partner Assurance van Ernst & Young: “Beco is een goedlopend bedrijf dat op een internationale groeimarkt acteert. Zij houden zich bezig met duurzaamheid in al haar facetten: maatschappelijke verslaglegging, energiebesparing en verbetering van processen. Alles met het doel een organisatie schoner en groener te maken. Met de overname van Beco kan Ernst & Young de huidige dienstverlening op dit gebied versterken, waardoor de overname resulteert in een vooraanstaande positie in de markt”.
 
Overnamepad
De acquisitie van Beco is voor E&Y de 4de grote overname binnen twee jaar. Begin deze maand kocht het Jeffrey Parker & Associates, een boutique Amerikaans financieel adviesbureau dat zich focust op infrastructuur. In september nam het in België concurrent Grant Thornton over. En vorig jaar kocht de adviestak, E&Y Advisory, ook twee bedrijven: Partake Consulting (60 FTE) en ISA Consulting (100 FTE).