EY Advisory NL koopt Centre Consulting en CFORS

13 oktober 2014 Consultancy.nl

EY Nederland heeft zijn EPM adviesdienstverlening aan de financiële sector uitgebreid met de overname van twee bedrijven: Centre Consulting en CFORS. Zo’n 30 medewerkers maken de overstap naar EY Advisory. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, closing wordt binnen enkele maanden verwacht.

Centre Consulting is opgericht in 2005 en ondersteunt grote internationale cliënten op het vlak van Enterprise Performance Management (EPM), waaronder diensten gericht op financiële consolidatie, budgettering, planning en forecasting. CFORS is opgericht in 2012 en ontwikkelt software oplossingen voor banken en verzekeraars om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor verslaglegging zoals Solvency II, CRD IV en IFRS 4.

EY koopt Centre Consulting en CFORS

In lijn met EY’s ambitie om de adviestak verder uit te bouwen, heeft het accountants- en adviesbureau besloten om Centre Consulting en CFORS over te nemen. De overname levert een forse impuls op aan de EPM dienstverlening – in totaal stappen zo’n 30 professionals over – met een focus op de financiële sector. “Dat versterkt onze positie als marktleider in deze sector,” aldus Rob Lelieveld, Country Lead Partner Financial Services bij EY in Nederland. Centre Consulting en CFORS zullen na closing geïntegreerd worden binnen de Advisory praktijk van EY.

Volgens Klaas van de Geest, CEO van Centre Consulting en CFORS, levert de integratie met EY Advisory tot kansen voor zowel de dienstverlening als medewerkers. “Door de overname zullen Centre Consulting en CFORS toegang krijgen tot een grotere, internationale klantenkring, waardoor snellere groei mogelijk is. Daarnaast zullen onze medewerkers binnen een grote organisatie als EY meer doorgroeimogelijkheden hebben, ook op internationaal niveau. We herkennen ons bovendien in de cultuur bij EY: een professionele instelling, waar handen uit de mouwen steken en ondernemerschap zeer wordt gewaardeerd.”

Rob Lelieveld - Klaas van de Geest

EY Advisory
EY is de afgelopen tijd wereldwijd druk bezig met het uitbreiden van zijn Advisory praktijk. Tussen 2008 en 2014 is Advisory met maar liefst 71% gegroeid, daarmee is het met afstand de snelst groeiende serviceline binnen het Big 4 kantoor. Afgelopen fiscaal jaar groeide Advisory met 13.5%. Ook in Nederland is er sprake van groei – zo zijn in de afgelopen maanden zijn diverse senior experts aangetrokken van rivalen met de doelstelling om de business uit te bouwen, waaronder Wouter van Gelderen, Ger Damen, Aart Willem Saly, Maria Saggese, Jasper Knol Bruins, Carmen Dijk, Hans Groothuis en Lemke van Slijpe.

Nieuws