HUCAG topman Hans Groothuis naar EY Human Capital

19 mei 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De Human Capital adviestak van EY heeft de gelederen begin mei versterkt met Hans Groothuis. Hiervoor gaf hij als Algemeen Directeur leiding aan Human Capital Group, de HR-consultancypraktijk van Conclusion. Als Executive Director wordt Groothuis medeverantwoordelijk voor de verdere uitbouw van EY’s HR en change management dienstverlening in de Benelux.

Hans Groothuis heeft ruim 20 jaar ervaring in de adviesbranche. Na het afronden van zijn MS. in Business Economics aan Universiteit Maastricht begon hij in 1994 zijn loopbaan bij PwC. In 2002, toen hij inmiddels was opgeklommen tot de Director-rang, maakte hij als gevolg van de overname van PwC Consulting door IBM de overstap naar de Amerikaanse technologiegigant. Begin 2007 verruilde hij IBM voor Deloitte, waar hij aan de slag ging als Director binnen de Human Capital service area. Bij het Big 4 kantoor richtte hij zich vooral op HR-transformaties en verandertrajecten binnen de publieke sector.

Hans Groothuis - Executive Director

Na circa zes jaar bij Deloitte trad Groothuis in maart vorig jaar in dienst bij Human Capital Group. Als Algemeen Directeur gaf hij leiding aan zo’n 50 consultants, ook was hij nauw betrokken bij de implementatie van de Human Capital Group’s nieuwe strategie. Na iets minder dan anderhalf jaar bij de HR-consultancytak van Conclusion kiest Groothuis voor een nieuw avontuur bij accountants- en advieskantoor EY. Vanuit Amsterdam zal de ervaren HR-adviseur leiding geven aan de Human Capital service line van EY Advisory.