Hans Groothuis Directeur van Human Capital Group

25 maart 2013 Consultancy.nl

Human Capital Group heeft Hans Groothuis per 1 maart 2013 benoemd tot Algemeen Directeur. Hij is afkomstig van Deloitte Consulting, waar hij de afgelopen zes jaar Director was binnen de Human Capital praktijk. Groothuis wordt verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de dienstverlening van Human Capital Group.
 
HR consultancy
Human Capital Group is de HR-advies werkmaatschappij van zakelijke dienstverlener Conclusion. Bij Human Capital Group, die vorig jaar nog werd verkozen tot beste HR dienstverlener door Incompany, zijn circa 50 HR adviseurs, -specialisten en interim managers werkzaam. “Human Capital Group heeft een rijke historie binnen HR consultancy. Met onder andere sterke dienstverlening op het gebied van organisatie- en functieontwerp, functiewaardering en beloningen. Maar ook met verrassend sterke competenties op het gebied van HR strategie, Duurzaam Werken en HR professionalisering” licht Groothuis toe tegenover Consultancy.nl.
 
Lange termijn koers
Groothuis wordt verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van HR adviesbureau uit Utrecht. “Ik ervaar het als een voorrecht om richting te kunnen geven en bijdragen aan de langere termijn koers die Human Capital Group gaat volgen, waaronder verdere vernieuwing en uitbreiding van onze diensten”.
 
Human Capital Group - Hans Groothuis
 
Op de vraag wat Human Capital Group onderscheidt van de concurrentie zegt de Algemeen Directeur: “We stellen bewust de mens voorop in onze dienstverlening en in het bereiken van organisatorische doelstellingen”. Ook beschikt de HR-specialist over “echte HR innovaties” waarmee we “voorop lopen” aldus Groothuis.
 
Over Hans Groothuis
Hans Groothuis heeft ruim 20 jaar ervaring in de adviesbranche. Na het afronden van zijn MS. in Business Economics aan Universiteit Maastricht begon hij in 1994 zijn loopbaan bij Coopers & Lybrand, de juridische voorganger van PwC*. In 2000 werd hij benoemd to Director binnen de Human Capital Advisory praktijk van PricewaterhouseCoopers. Na de wereldwijde overname van PwC Consulting door IBM in 2002 maakte hij de overstap naar de Amerikaanse technologiegigant. Na 5 jaar bij IBM maakte hij begin 2007 de overstap naar de adviestak van Big 4 kantoor Deloitte.
 
* in 1998 fuseerde Coopers & Lybrand met Price Waterhouse en ontstond PricewaterhouseCoopers.

Nieuws

Meer nieuws over