Wouter van Gelderen partner Finance Consulting bij EY

07 augustus 2014 Consultancy.nl

De consultancypraktijk van EY heeft recent de gelederen versterkt met Wouter van Gelderen, die de overstap maakt van concurrent Deloitte, waar hij de afgelopen ruim zes jaar werkzaam was als partner binnen de Consulting tak. Bij EY zal Van Gelderen zich met name richten op transformaties op het gebied van finance en accounting, shared services en outsourcing.

Wouter van Gelderen heeft meer dan 15 jaar ervaring in de consultancywereld, met een focus op strategie, finance en ICT. Na het behalen van zijn Master in Financiële Economie aan de Erasmus University Rotterdam begon hij zijn loopbaan bij het toenmalige Andersen Consulting (het huidige Accenture). In 2000 maakte hij overstap naar KPMG Consulting, en na de overname van KPMG Consulting door Atos, verruilde Van Gelderen de zakelijke dienstverlener voor The Hackett Group in de UK, een adviesbureau gespecialiseerd in de advisering en uitvoering ten aanzien van back-office transformaties en benchmarking. In zijn zes jaar bij The Hackett Group groeide Van Gelderen uit tot Managing Director van de UK en Benelux regio.

Wouter van Gelderen - EY

In augustus 2008 keerde Van Gelderen terug naar een Big 4 accountants- en advieskantoor, dit maal viel de keuze op Deloitte*. Hij werd benoemd tot partner binnen de Finance Consulting praktijk, en richtte zich vooral op finance transformaties en shared services trajecten. Grote klanten binnen onder meer de Consumer Business, Telecom en Manufacturing branches behoorden tot zijn portefeuille.

Na bijna zes jaar bij Deloitte kiest Van Gelderen voor een nieuw avontuur. Als partner binnen de Advisory praktijk wordt hij verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de financiële consultancy-dienstverlening aan corporates en grote ondernemingen.

Uitbreiding
Het is voor EY Advisory de volgende uitbreiding in de toplaag en ondersteunt de 30% groei van het aantal EY Advisory consultants in Nederland. Begin dit jaar werd het team uitgebreid met voormalig senior adviseurs van het failliet verklaarde Nolan, Norton & Co. – waaronder Ger Damen (Associate) en Aart Willem Saly (Director) – en Maria Saggese (Director), die de overstap maakte van Deloitte. In mei werd het team uitgebreid met Jasper Knol Bruins (Partner) en Carmen Dijk (Director), die beiden daarvoor zo’n vijf jaar bij Deloitte werkzaam waren geweest. Ook werd Hans Groothuis aangetrokken, voormalig topman van Human Capital Group, hij bekleedt de rol van Executive Director, en is medeverantwoordelijk voor EY’s HR en change management dienstverlening in de Benelux. Tot slot is Lemke van Slijpe in dienst getreden, hij gaf hiervoor leiding aan de Industie tak van KPN Consulting

Uitbreiding bij EY

Nieuws

Meer nieuws over