EY versterkt TAS met Deloitte partner Jasper Knol Bruins

02 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Jasper Knol Bruins heeft afgelopen maand de gelederen versterkt van EY. Hij is afkomstig van concurrent Deloitte, waar hij binnen de Consulting praktijk verantwoordelijk was voor de M&A/PMI dienstverlening. Bij EY is hij aangesteld als partner binnen de Transactions Services practice

Na een carrière bij onder meer Sony maakte Knol Bruins begin 2001 de overstap naar de adviesbranche. Bij Capgemini werkte hij zo’n 6,5 jaar, in zijn laatste functie als Senior Manager binnen de Australische praktijk. Vervolgens stapte hij over naar Big 4 kantoor PwC, waar hij aan de slag ging als Associate Director Deal Services. Toen Knol Bruins medio 2009 besloot om terug te keren naar Nederland trad hij in dienst bij branchegenoot Deloitte, waar hij leiding gaf aan de Post Merger Integration (PMI) tak binnen Deloitte Consulting. Afgelopen jaar werd Knol Bruins nog door M&A Awards gekozen tot Beste PMI Advisor van het land.

Jasper Knol Bruins - EY

Tegenover platform MenA.nl laat Knol Bruins weten dat zijn overstap niet gepland was. “Ik had het bij Deloitte ontzettend naar mijn zin, dus was er voor mijn geen reden om weg te gaan". De ambitieuze plannen van EY haalden hem echter over de streep, plus het feit dat hij bij EY een flinke stap maakt binnen de partner-rang. "Ik spring op een rijdende trein," aldus de PMI specialist.

Daarnaast geeft hij aan dat er ook een organisatorisch aspect meespeelde. Bij Deloitte wordt de M&A dienstverlening opgeknipt onder twee business units. Financial Advisory Services zorgt bijvoorbeeld voor het Corporate Finance advies, terwijl de Consulting praktijk onder meer de commercial due diligence en PMI taken voor zijn rekening neemt. Bij EY werkt Knol Bruins op dezelfde afdeling als de corporate finance adviseurs. Dat maakt het volgens hem makkelijker om één geïntegreerd advies te bieden dat betrekking heeft op zowel de executie als de integratie van een overname of desinvestering. "We weken met één team in één ruimte, waar diverse capabilities die nodig zijn voor fusies en overnames samenkomen", zegt Knol Bruins.

EY Transactions Services Support
De Transactions Services Support (TAS) practice van EY wordt in de Benelux geleid door de Belg Mark Guns. Vanuit drie kantoren (Amsterdam, Rotterdam en Brussel) werkt het TAS team aan het complete scala aan Corporate Finance en M&S dienstverlening.