Nieuwe consultants in dienst bij House of Performance

26 mei 2015 Consultancy.nl

Het Utrechtse organisatieadviesbureau House of Performance heeft zijn team uitgebreid met twee nieuwe consultants. Marije Keesom is afkomstig van Bureau Kredietregistratie en was de afgelopen twee jaar Operations Manager bij Smartinstall. Sjoerd Hogenbirk werkte onder meer als Consultant bij adviesbureau Van Vieren en was de laatste drieënhalf jaar Lean Consultant bij de Rabobank.  

Marije Keesom behaalde een master in Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze begon haar loopbaan als beleidsadviseur bij het Rotterdamse kenniscentrum Scala. Vervolgens doorliep zij een traineeship, waarbij zij onder meer werkte als Projectmanager bij uitvaartverzekeraar DELA en Junior Informatiemanager bij Bureau Kredietregistratie (BKR). Hier stroomde zij vervolgens uit als Informatiemanager. Bij BKR was Keesom onder meer verantwoordelijk voor de advisering rondom een Six Sigma (Green Belt) verbetertraject ten aanzien van de kernprocessen van de organisatie.

Sjoerd Hogenbirk en Marije Keesom

Eind januari 2013 besloot ze de overstap te maken naar Smartinstall, een organisatie die netbeheerders ondersteunt en ontzorgt bij de landelijke uitrol van de slimme meter. Keesom vervulde de functie van Operations Manager en was onder meer verantwoordelijk voor de uitvoer, administratie en het verbeteren van operationele processen, waaronder planning, customer support, logistiek en data management. Ook testte ze in-house ontwikkelde software en ondersteunde en trainde ze klanten in het gebruik hiervan. Afgelopen maand besloot Keesom de overstap naar de adviesbranche te maken en werd ze als adviseur aangesteld bij het Utrechtse organisatieadviesbureau House of Performance.

“In mijn werk zoek ik verbinding. Verbinding met organisaties, verbinding met mensen en verbinding met de behoefte om te veranderen. Hierbij draait het om ontmoeten en vertrouwen. Jezelf kwetsbaar opstellen en zo de ander uitnodigen om dit ook te doen. De spiegel die je hierbij soms voorgehouden wordt helpt je om jezelf verder te ontwikkelen, als medewerkers en als mens. In mijn ontmoeting met House of Performance heb ik een perfecte omgeving gevonden om nieuwe verbindingen te maken en de mensen met wie ik samenwerk, en mijzelf, te laten excelleren”, aldus Keesom.

Sjoerd Hogenbirk behaalde een master in Theologie (Ethiek en Maatschappij) aan de Universiteit Utrecht en een master Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan dezelfde Universiteit. Na het voltooien van zijn scriptie bij ABN AMRO en de kerk kwam Hogenbirk meteen terecht in de adviesbranche. Hij werkte ruim drie jaar als Consultant bij Van Vieren, een consultancybureau uit Hilversum dat zich onder meer richt op organisatieontwikkeling, projectmanagement en sociaal ondernemen. Bij het bureau was Sjoerd betrokken bij diverse opdrachten zoals het begeleiden van fusies/overnames, een vastgoed verduurzamingsproject en opdrachten binnen het sociale domein.

House Of Performance

In 2011 maakte Hogenbirk de overstap naar de bankensector. Hij stimuleerde en leidde veranderingen in de rol van Lean Consultant bij de Rabobank en werkte daar ruim drieënhalf jaar. In die periode ontwikkelt Hogenbirk bovendien de website Huureenkerk.nl, een platform dat het aanbod van kerken inzichtelijk maakt. Begin deze maand sloot ook hij zich aan bij House of Performance, waar hij ook als adviseur aan de slag gaat. Daarnaast is hij als promovendus betrokken bij een grootschalig onderzoeksprogramma over de toekomst van bedrijfsethiek.

Nieuwe aanwinsten
House of Performance zag het team de afgelopen maanden veelvuldig versterkt worden. Zo startten onlangs nog drie nieuwe adviseurs bij House of Performance: Sydo Schikker, Jorim den Hertog en Nina Kubina en zijn ook Wouter de Reus en Jasper de Haan onlangs begonnen als nieuwe adviseurs. Met de komst van de nieuwe professionals bestaat het team van het bureau uit 35+ consultants.

Nieuws

Meer nieuws over