Ex-McKinsey en SDP adviseur versterkt PhiDelphi CF

21 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

PhiDelphi Corporate Finance heeft het team begin deze maand versterkt met Harald Miedema. De voormalig adviseur van McKinsey & Company en Strategy Development Partners treedt als vennoot toe tot het partnerteam.

Harald Miedema (1970) heeft meer dan 12 jaar ervaring in de adviesbranche en financiële sector. Hij begon zijn loopbaan in 1996 bij Booz Allen Hamilton, waarna hij een MBA ging volgen aan Stanford University Graduate School of Business. Na zijn afstuderen trad Miedema in dienst bij McKinsey & Company, waar hij betrokken was bij diverse consultancyprojecten op het gebied van strategie ontwikkeling, business development en operationale verbeteringen. Na een periode van zo’n drie jaar bij het consultancykantoor maakte Miedema de overstap naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Bij de toezichthouder gaf hij leiding aan een team van zo’n 30 professionals gericht op toezicht en handhaving van onderdelen van de retailsector.

PhiDelphi

In 2007 keerde Miedema terug naar de consultancybranche, en ging hij aan de slag bij Strategy Development Partners. Bij het boutique strategieadviesbureau uit Den Haag groeide hij uit tot Principal Consultant, en was hij betrokken bij de uitbouw van het kantoor en de dienstverlening op het snijvlak van strategie, operations en fusies & overnames. In april 2011 besloot Miedema om op eigen benen te staan. Als zelfstandig consultant ondersteunde hij circa vier jaar lang diverse opdrachtgevers, waaronder een private-equitybedrijf (commerciële due diligence), een verzekeraar (opstellen van een strategisch plan) en een energiebedrijf (business case ontwikkeling voor een investeringsbesluit).

Per 1 april heeft Miedema zich weer verbonden aan een advieskantoor. Hij is in dienst getreden als partner bij PhiDelphi Corporate Finance, een onafhankelijke fusie- en overnamespecialist met een focus op middelgrote transacties tot circa €100 miljoen. Het corporate finance kantoor werkt voor grotere ondernemingen, DGA’s, professionele investeerders en management teams. Miedema gaat zich samen met partner Joris Heerkens richten op het verder uitbouwen van het kantoor. “De ervaring en werkwijze van Harald sluiten erg goed aan op de consulting benadering waarmee PhiDelphi al bijna 15 jaar het M&A vak uitoefent. Ik ben overtuigd dat Harald een belangrijke rol gaat vervullen in het toekomstige succes van ons kantoor”, aldus Heerkens.

Aart Bijkerk, Wouter Goedknecht, Joris Heerkens, Harald Miedema en Jacob Oskam

Naast Heerkens en Miedema bestaat het team van PhiDelphi Corporate Finance uit Wouter Goedknegt en voormalig Deloitte adviseurs Jacob Oskam en Aart Bijkerk.