PhiDelphi en KPMG betrokken bij deal in financiële advieswereld

30 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

NDB Groep, een financieel adviseur en gevolmachtigde uit Noord-Holland, heeft zich aangesloten bij GGW Group, een Duitse groep met meer dan 1.500 werknemers.

Met ruim 130 medewerkers behoort familiebedrijf NDB Groep tot een van de grootste onafhankelijke financieel adviseurs van Nederland. Het bedrijf helpt particuliere en zakelijke klanten met onder meer verkeringen, hypotheken, financieel advies en bankzaken.

Jan de Boer, managing director van NDB Groep, noemt de aansluiting bij GGW Group een strategische keuze. “Door de samenwerking met GGW Group zijn we in staat om onze positie verder uit te breiden, ook kunnen we met hun support onze compliance, data en IT verder professionaliseren.”

PhiDelphi en KPMG betrokken bij deal in financiële advieswereld

“In de financiële sector volgen ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en data elkaar steeds sneller op. Deze zaken op orde hebben is dan ook noodzaak”, zegt De Boer.

De aandeelhouders van NDB Groep kregen gedurende het verkooptraject advisering van vier partijen: PhiDelphi (M&A advisory), KPMG (financial due diligence), CORP (juridisch advies), en Amstone Tax Lawyers (belastingadvies).

Strategische positie versterken

Over de samenwerking met de ‘architect’ van de deal, PhiDelphi, zei De Boer het volgende: “Dankzij PhiDelphi’s uitgebreide netwerk in de sector hebben we een geschikte partner gevonden om de strategische positie van NDB Groep in Nederland veilig te stellen en te versterken.”

“We zijn daarnaast zeer tevreden over de manier waarop PhiDelphi het proces heeft begeleid. Onze belangen zijn te allen tijde op een professionele manier behartigd. Het team had de volledige controle over elk aspect van de transactie en de ondersteuning was daarnaast zeer hands-on.”

Het team van PhiDelphi bestond uit het viertal Harald Miedema, Mark Stoelinga, Roman Possel, en Ghassan Al-Ameiry. Vanuit KPMG waren Jan Oudejans, Winfred de Kreuk, Sjoerd Verhoogt, Nick Rohrbach, en Job Slagt betrokken bij het boekenonderzoek van de Duitse koper.

Het in Hamburg gevestigde GGW Group is een groep van verzekeringsmakelaars en volmachtbedrijven en bestaat uit twee overkoepelende merken: Leading Brokers United (voor de bemiddelingsactiviteiten) en Wecoya Underwriting (voor de volmachtactiviteiten).

Over GGW Group

GGW Group groeit hard sinds de oprichting in 2020 zijn zo’n 30 partnerbedrijven aan boord gehaald. In Duitsland mag het bedrijf zich inmiddels een top-3 speler noemen in de markt.

Pijler van het model van GGW Group is dat alle aangesloten advieskantoren hun eigen identiteit behouden. Dit is ook het geval bij NDB Groep, dat opereert met vier labels: Nemassdeboer (Voldendam), NVO Groep (Stolwijk en ’s-Gravendeel), Braas & Partners (De Goorn), en De Jong Assurantiën (Den Helder en Schagen).

De huidige directie van NDB Groep heeft een belang gekregen in GGW Group en blijft aan het roer van de Nederlandse operatie.