Logica adviseur schuldig aan handel met voorkennis

06 maart 2015 Consultancy.nl

Ryan Willmott, een voormalig financieel manager van Logica, heeft schuld bekend aan handel met voorkennis. In de aanloop naar de verkoop van Logica, verhandelde hij illegaal zijn aandelen, waarmee hij een winst van circa €40.000 ophaalde. Willmott zal later deze maand terechtstaan voor zijn acties. 

Logica was een multinationaal IT- en management consultancybureau met zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. In 2012 werd het bureau overgenomen door CGI voor €2,1 miljard, en is sindsdien volledig geïntegreerd binnen de van oorsprong Canadese IT-dienstverlener (begin 2013 werd de Logica brand geschrapt). Hoewel de acquisitie reeds enige jaren geleden heeft plaatsgevonden is de deal onlangs in opspraak gekomen, omdat de voormalige group reporting & financial planning manager van Logica recent schuld bekende aan illegale verhandeling van aandelen in aanloop naar de verkoop van het bedrijf. Hij verklaarde drie maal aandelen te hebben verhandeld met voorkennis  

Logica adviseur schuldig aan handel met voorkennis

De voormalig financieel manager van Logica, Ryan Willmott, werd gepakt door de Britse FCA (Financial Conduct Authority), de tegenhanger van de AFM in Nederland. Volgens de FCA had Willmott in het geheim een exploitatierekening opgezet op naam van zijn vriendin en liet een vriend namens hem aandelen verhandelen – daarbij gebruik makend van zijn voorkennis over de aanstaande deal met als resultaat een flinke winst €40.000.

Willmott in nu in afwachting van veroordeling. Op donderdag 26 maart wordt het vonnis bekend gemaakt, waarbij er een maximale straf van zeven jaar cel en een boete kan worden uitgesproken.

Nieuws

Meer nieuws over