Logica ondersteunt woonwijk met smart grid oplossing

19 december 2012 Consultancy.nl

Meer dan 100 huishoudens in de Muziekwijk in Zwolle doen mee aan een pilot voor energiezuinig wonen en smart grids. Als een van de eersten in Nederland krijgen de bewoners inzicht in hun eigen energieverbruik. Op basis van die informatie kunnen de deelnemers beslissen of zij bijvoorbeeld de wasmachine op de voordeligste of meest duurzame manier willen gebruiken. Het project wordt ondersteund door Logica, dat verantwoordelijk is voor de speciale smart grid ICT oplossing.
 
De smart grid ICT oplossing van het ICT adviesbureau, genaamd Central Energy Management System (CEMS), zorgt voor de optimale afstemming tussen energievraag en –verbruik. Het systeem monitort continu de energievraag, lokale energieopwekking en de capaciteit van het elektriciteitsnet en op basis daarvan wordt de meest efficiënte energieconsumptie bepaald.  
 
Smart grid toepassingen
Met het project wil Logica “inzicht verkrijgen in de praktische werking van smart grid toepassingen als onderdeel van de gehele energieketen” aldus het adviesbureau. Het IT consulting kantoor is momenteel ook betrokken bij een soortgelijk project in Breda.
 
Over het project in de Muziekwijk
De innovatieve pilot in de Muziekwijk is een initiatief van netbeheerder Enexis en Woningstichting SWZ, in samenwerking met energieleverancier DONG Energy en de Technische Universiteit Eindhoven. Logica en Flexicontrol ondersteunen de pilot. Medio 2013 zijn de eerste resultaten van de pilot bekend.

Nieuws

Meer nieuws over