Logica voor €2,1 miljard overgenomen door CGI

31 mei 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De Europese ICT-dienstverlener Logica wordt overgenomen door CGI. De Canadese branchegenoot betaalt zo'n €2,1 miljard voor de acquisitie.

Volgens Andy Green, topman van Logica, is het bod "redelijk". In een persbericht adviseert hij de aandeelhouders om het bod te accepteren. Aandeelhouders van Logica ontvangen 105 pence per aandeel in contanten, wat neerkomt op een premie van 60% op de slotkoers van afgelopen woensdag. 

CGI heeft momenteel circa 31.000 werknemers in dienst. Met de acquisitie van Logica betreedt de Canadese automatiseerder voor het eerst de Europese markt, waarbij Nederland met 4.400 werknemers een van de belangrijkste landen is.

Gevolgen voor Logica Nederland

Andy Green, sinds januari 2008 de topman van Logica, verwacht weinig gevolgen voor de Nederlandse vestigingen van de IT consulting specialist.

"Er zit weinig overlap in de activitetiten van beide bedrijven. CGI is vooral actief in Noord-Amerika, Logica in Europa. Het kost waarschijnlijk wat banen op het hoofdkantoor, maar in het veld verandert er weinig".