Young Advisory Group werkt aan nieuwe huisstijl

13 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het lijkt goed te gaan met de jonge consultants van de Young Advisory Group. Na onlangs een nieuw kantoorpand betrokken te hebben in Amsterdam, werkt het studentenadviesbureau nu ook aan een nieuwe huisstijl. Met de nieuwe branding wil het studentenbureau een volgende stap zetten in zijn groeiontwikkeling. Voor de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl is een beroep gedaan op Yuri Knopper en Julian Neef, een opkomend ontwerpersduo uit Rotterdam. 

Young Advisory Group
Opgericht in 2010 voorziet de Young Advisory Group (YAG) MKB-bedrijven, startende ondernemingen en stichtingen van advies. Het adviesbureau wordt uitsluitend gerund door academische topstudenten, die onder meer door de gerenommeerde consultancybureaus Roland Berger Strategy Consultants en Berenschot worden getraind. De YAG maakte de afgelopen vier jaar een sterke groei door en heeft inmiddels 31 studenten in dienst. De jonge consultants zijn gevestigd in Groningen, Rotterdam en inmiddels ook in Amsterdam, waar het adviesbureau recentelijk een nieuw kantoorpand betrok.

Young Advisory Group

Nieuwe huisstijl
Eerder dit jaar besloot de YAG, in lijn met hun groeiambities, dat het tijd was om een nieuwe huisstijl te ontwikkelen waarmee het adviesbureau enerzijds hun professionaliteit en anderzijds hun jonge, frisse imago richting de markt wil uitstralen. “De grote uitdaging was om een balans te vinden tussen aan de ene kant, het zakelijke, professionele en serieuze gezicht van YAG en aan de andere kant het jonge, speelse en creatieve gezicht”, stelt Tom van Blommestein, consultant bij de YAG in Amsterdam. De vraag was echter: wie gaat de huisstijl ontwerpen?

De studenten kwamen bij meer dan tien designers uit, en na het beoordelen van diverse pitches viel de keuze op Yuri Knopper en Julian Neef, een opkomend ontwerpersduo uit Rotterdam. “Zij hebben ons overtuigd met hun trefzekere pitch”, stelt Van Blommestein. Een grote meerderheid van de YAG consultants was van mening dat Knopper en Neef erin slaagden een zelfverzekerde, maar toch frisse en enthousiaste stijl neer te zetten. Inmiddels is de kick-off meeting achter de rug en wordt er hard gewerkt aan de eerste ontwerpen. Uiteindelijk komt er een volledig nieuwe stijl voor het beeldmerk, de website, het briefpapier, de kaartjes, de posters en ander drukwerk.

Tom van Blommestein en Ocky Wiemeijer

Knopper en Neef overleggen regelmatig met een klein team vanuit de YAG dat het project coördineert. Bij belangrijke elementen zoals het logo wordt de volledige organisatie betrokken. “Er zijn genoeg feedbackmomenten, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we als Young Advisory Group volledig achter de nieuwe ontwerpen staan,” stelt Ocky Wiemeijer, eveneens consultant bij de YAG in Amsterdam. “Tegelijkertijd is het belangrijk de ontwerpers genoeg vrijheid te geven. Zij hebben er immers verstand van.”

De consultants zijn er van overtuigd dat ze met Knopper en Neef een huisstijl kunnen neerzetten die nog vele jaren het jonge en professionele karakter van de Young Advisory Group kan uitstralen. “Wij kunnen niet wachten de resultaten te presenteren en naar buiten te treden zoals we dat graag zouden willen doen. Geheel in stijl!”, aldus een enthousiaste Van Blommestein. Wordt vervolgd.