Voogt Pijl & Partners opgericht door Twynstra Gudde alumni

04 augustus 2000 Consultancy.nl

De consultancybranche is een nieuw adviesbureau rijker. Twee voormalig adviseurs van Twynstra Gudde, Robert Voogt en Wouter Pijl, hebben Voogt Pijl & Partners opgericht.

Voogt Pijl & Partners (VP&P) gaat zich richten op management consulting en programmamanagement diensten, waaronder strategisch advies, inrichtingsvraagstukken, portfoliomanagement en ketenmanagement. De focus van het adviesbureau ligt met name op banken, verzekeraars en overige financiële dienstverleners.

Over Robert Voogt

Robert Voogt (1969) is van origine technisch bedrijfskundige en heeft een professionele achtergrond als (managing) consultant gedurende meer dan 16 jaar. De professionele leerschool heeft hij doorgemaakt bij Twynstra Gudde binnen de adviesgroep Financiële Sector. Lijnmanagement ervaring heeft hij opgedaan binnen Rabobank International.

Robert vindt zijn toegevoegde waarde met name in uitdagingen waarbij besturing, inrichting en samenwerkingsvormen binnen organisaties moeten wijzigen. Robert geeft bij voorkeur leiding aan complexe organisatietrajecten voor het senior management die een managing consultants attitude vereisen. Het werken in een setting waarin vele belanghebbenden hun stempel willen drukken, is hem op het lijf geschreven. Voorbeelden daarvan zijn het herijken van de strategie van onderdelen van Nederlandse banken en de fusie van twee verzekeraars binnen een groot financieel concern.

Robert-Voogt-Wouter-Pijl-VP&P

Over Wouter Pijl

Wouter Pijl (1969) is van origine Bedrijfskundige en heeft zijn ervaring liggen binnen meerdere adviesbureaus, waaronder Ernst & Young en Twynstra Gudde. In de beginjaren is de focus gericht geweest op het verhogen van efficiency van bedrijfsprocessen. Daarna is de ontwikkeling verbreed naar algemene inrichtingsvraagstukken van dienstverlenende organisaties.

Wouter heeft in de afgelopen jaren een fors aantal grote programma’s geleid binnen de financiële sector, variërend van efficiencyverbetering tot het nieuw ontwerpen van de backbone van administratie en systemen voor een grootbank. Wouter’s profiel en ervaring stellen hem in staat om moeiteloos rollen van adviseur en programma- of projectmanager uit te wisselen, afhankelijk van omstandigheden en vraagstelling. Wouter houdt er van om complexe vraagstukken onder zijn leiding uiteen te zien vallen in behapbare activiteiten voor de organisatie en heeft de vaardigheden om betrokkenen vervolgens tot concrete actie te verleiden.

Nieuws