Delta Capita vergroot consultancytak met Voogt Pijl & Partners

13 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Delta Capita en Voogt Pijl & Partners hebben de krachten gebundeld. Samen hebben de twee adviesbureaus nu een aanzienlijke aanwezigheid in de Nederlandse markt voor financiële dienstverleners.

De samenwerking volgt zo’n zes maanden nadat Delta Capita een financiële injectie ontving van meer dan $150 miljoen van Prytek, een investeringsbedrijf uit Azië. Met het kapitaal zet het snelgroeiende bureau in op een versnelling van de groei, en dat terwijl het adviesbedrijf volgens de Financial Times al behoorde tot de 1.000 snelst groeiende bedrijven van Europa.

Samen met Prytek is een groeipad uitgestippeld voor elk van de vier divisies van Delta Capita; consultancy, technology, solutions en managed services. De consultancypraktijk van het bedrijf helpt klanten binnen de financiële sector bij vraagstukken op het gebied van strategie, organisatie, processen, risicomanagement en compliance en digitale transformatie.

Delta Capita koopt Voogt Pijl & Partners

Met het inlijven van Voogt Pijl & Partners (VP&P) krijgt Delta Capita beschikking over een additioneel team van ervaren projectmanagers en consultants. Vorig jaar werd Voogt Pijl & Partners nog door managers in ons land verkozen tot een van de drie beste organisatieadviesbureaus van ons land als het gaat om klanttevredenheid. 

Het in Amersfoort gevestigde bureau werkt in het bijzonder voor banken, verzekeraars en pensioenpartijen, en helpt onder meer bij inrichtingsvraagstukken, het digitaliseren van de dienstverlening, het beheersen van risico’s, het voldoen aan wet- en regelgeving en kostenbeheersing.

“VP&P is een gerenommeerd boutique consultancybureau met een sterk imago in de Nederlandse adviesmarkt. Het aan boord krijgen van het ervaren team van Voogt Pijl & Partners voegt extra expertise toe aan onze consultancybusiness en stelt ons in staat om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn met het realiseren van hun ambities”, aldus Tom Kastelein, de CEO van Delta Capita Benelux. “Door samen op te trekken geven we klanten een sterk en waardig alternatief voor de traditionele Big Four.”  

Voor Voogt Pijl & Partners betekent de deal dat er een einde komt aan twintig jaar onafhankelijkheid. Daartegenover staat dat het adviesbureau nu kan profiteren van de bredere dienstverlening die Delta Capita met zich meebrengt evenals van de internationale footprint van het bureau. Delta Capita heeft ook kantoren in de UK, Hongkong en Singapore – belangrijke hubs binnen de financiële sector. 

Een wezenlijke overweging, zo geven Robert Voogt, Wouter Pijl en Maikel Miggelbrink aan, is dat het managementteam van Voogt Pijl & Partners een leidende rol zal nemen in de aansturing van de gecombineerde consultancyactiviteiten in de Benelux. “Wij zijn ervan overtuigd dat de gedeelde professionele waarden en de technologische competenties van Delta Capita succesfactoren zijn voor groei en sterke toegevoegde waarde voor onze klanten.”