Delta Capita haalt $50 miljoen op om groei te versnellen

25 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Delta Capita heeft een flinke investering gekregen van Prytek Holdings. Met het binnengehaalde geld kan het wereldwijd opererende adviesbureau voor de financiële sector zijn nu al steile groeipad verder versnellen en zijn aanbod uitbreiden met verschillende fintechdiensten.

Het in Singapore gevestigde Prytek Holdings is een investeringsgroep die zich hoofdzakelijk richt op technologie, fintech en ‘operations-as-a-service’-bedrijven. De groep heeft een portfolio van meer dan $300 miljoen onder beheer, waarbij de sweet spot ligt rond thema’s als kunstmatige intelligentie, cybersecurity, edutech, fintech en human resources.

Met de transactie haalt Delta Capita $50 miljoen aan groeigeld binnen, dat kan worden ingezet om het dienstenaanbod uit te breiden, gepatenteerde oplossingen te ontwikkelen en zijn geografische footprint te versterken. Momenteel beschikt Delta Capita naast zijn Londense hoofdkwartier over kantoren in Amsterdam, Singapore, Hongkong en Johannesburg.

Delta Capita haalt $50 miljoen op om groei te versnellen

“We werken met een groot deel van ’s werelds leidende financiële instituten, waarbij we ze helpen hun activiteiten te transformeren en stroomlijnen, kosten te verlagen, innovatieve businessmodellen en technologieën te omarmen en compliant te zijn met regulatieve verplichtingen”, vertelt Delta Capita-CEO Joe Channer.

Profiterend van toegang tot de meer dan 30 innovatieve technologiebedrijven die Prytek onder zijn hoede heeft, zal Delta Capita beter gepositioneerd zijn om zijn klanten uit de financiële sector diensten te verlenen op gebieden als compliance, digitale transformatie en innovatie.

Tegelijkertijd moet de deal Delta Capita ook interne groeikansen verschaffen. Het adviesbureau wordt nu de financiële diensten-tak van Prytek en zal portfoliobedrijven helpen met opschalen en daaraan gerelateerde organisatorische uitdagingen.

Transactiekapitaal

Bovendien krijgt het adviesbureau toegang tot meer dan $100 miljoen aan transactiekapitaal, dat een met Prytek Holdings gedeelde buy-and-build strategie zal ondersteunen. Acquisities zullen worden geïntegreerd binnen het portfolio van Prytek Holdings, maar tegelijkertijd Delta Capita in staat stellen zijn belangrijkste diensten – op gebieden als consulting, programma- en technologie-oplevering, oplossingen en managed services – te verdiepen en/of uit te bouwen.

In toelichting op Pryteks beslissing te investeren in Delta Capita, vertelt Managing Partner Andrey Yahsunky dat het “een unieke combinatie heeft van ervaring in de financiële dienstverlening en expertise op het gebied van technologische innovatie, die het bureau in staat stelt uitstekende managed services en oplossingen te bieden aan zijn klanten”.

De aankondiging volgt enkele weken nadat de Financial Times Delta Capita aanwees als een van Europa’s snelst groeiende adviesbureaus, inmiddels alweer voor het derde jaar op rij.

Toch kan het volgens Delta Capita nog sneller. “Toegang tot het kapitaal en het groeiende technologieportfolio van Prytek biedt Delta Capita Benelux de mogelijkheid om haar groei versneld door te zetten als één van de grootste fintechoplossingen- en servicedienstverleners”, aldus Tom Kastelein, die aan het hoofd staat van Delta Capita Benelux.