McKinsey, BCG en Bain adviseurs naar Schlumberger

09 september 2011 Consultancy.nl

Schlumberger Business Consulting (SBC), de management consulting-tak van Schlumberger, heeft zijn seniorbestuursteam uitgebreid met de aanstelling van zes vice-presidenten (VP’s). Opvallend is dat alle VP’s afkomstig zijn van strategy consulting kantoren: Boston Consulting Group, Deloitte Consulting Strategy & Operations, Roland Berger, McKinsey & Company (2x) en Bain & Company.

Schlumberger Business Consulting werd in 2004 opgericht en is sindsdien snel uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste energiesectormanagement adviesbureaus. In de afgelopen maanden heeft SBC nieuwe kantoren geopend in Moskou en zijn kantoren in Beijing, de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Londen en Rio de Janeiro significant uitgebreid.

Antoine Rostand, global managing director van Schlumberger Business Consulting, zei in een toelichting: “De managementuitdagingen van onze industrie worden steeds complexer, nu we ons bewegen richting diepere wateren, onconventionele hulpbronnen en nieuwe bronnen van primaire energie. Met de toevoeging van de nieuwe VP’s hebben we verder gebouwd aan onze strategische en operationele inzichten, ons wereldwijde bereik en de praktische ervaring die we nodig hebben om een materiële impact op de olie- en gassector te leveren.”

De nieuwe vice-presidenten zijn:
- Tamas Seregi (Moskou). Voormalig partner en managing director bij BCG Moskou.
- David Williams (Londen). Voordat hij bij SBC kwam werken was hij global leader Oil bij Deloitte.
- Friedrich Portner (Abu Dhabi). Voorheen principal olie en gas bij Roland Berger Midden-Oosten
- David Rabley (Singapore). In het verleden was hij associate principal bij McKinsey
- Alan Trench (Rio de Janeiro). Voormalig associate principal bij McKinsey & Company.
- Min Cao (Beijing). Voorheen o.a. manager bij Bain & Company en senior associate bij BCG